Ceaiul care „vindecă totul”: are proprietăți antiinflamatorii, îmbunătățește memoria și tratează dereglările hormonale

Din cuprinsul articolului

În ultima vreme, ceaiul de salvie a fost prezentat ca o alternativă care nu este doar delicioasă, ci și plină de multiple beneficii pentru sănătate. Această infuzie, derivată din planta de salvie, a făcut obiectul interesului datorită proprietăților sale antioxidante, a potențialului său de îmbunătățire a memoriei și a concentrării, precum și a efectelor sale relaxante.

De asemenea, se remarcă prin capacitatea sa de a ajuta digestia și de a reduce balonarea abdominală, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai importante beneficii ale sale. Proprietățile antiinflamatorii ale plantei acționează eficient pentru a ameliora disconfortul gastro-intestinal, oferind o ușurare naturală și promovând un sentiment de bunăstare după fiecare înghițitură.

Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Ceaiul care „vindecă totul”: are proprietăți antiinflamatorii, îmbunătățește memoria și tratează dereglările hormonale. Într-adevăr, salvia joacă un rol cheie ca antioxidant, promovând bunăstarea mentală, îmbunătățind memoria și concentrarea. În cazul femeilor, se remarcă contribuția sa la sănătatea cognitivă pe termen lung.

Datorită proprietăților sale, site-ul Green Ecology a raportat că consumul de salvie ajută la:

  • Reducerea durerilor dentare
  • Reducerea nivelului de glucoză din sânge
  • Ameliorarea tulburărilor digestive
  • Tratarea tulburărilor hormonale
  • Albirea dinților
  • Diminuarea transpirațiilor nocturne și a salivației excesive
  • Redă pofta de mâncare
  • Stimularea secreției biliare

Specialiștii spun că este o soluție bună pentru răni pe limbă, în gură, răni, gingii umflate, sângerări ale gingiilor sau înțepături de insecte.

Cum puteți consuma ceai de salvie?

Ceaiurile și infuziile naturale nu înlocuiesc tratamentul medical necesar pentru anumite afecțiuni. Valoarea ceaiului de salvie constă în capacitatea sa de a atenua procesele vitale din organism, funcționând ca un complement esențial în prevenirea unor posibile probleme viitoare.

Pe de altă parte, planta medicinală poate fi adăugată și în mâncare, în special în salate, atunci când frunza este proaspătă. Atunci când frunzele sale sunt uscate, este adesea folosită ca condiment pentru carne, fructe de mare și frigărui, deoarece este o plantă foarte aromată.

Recent Posts

Medici experți avertizează: Dacă observați aceste simptome, ar putea fi noua variantă COVID

Noua variantă COVID este KP.2, iar experții spun că este cea mai proeminentă tulpină la…

3 minute ago

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

33 de minute ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

o oră ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

2 ore ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

2 ore ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

3 ore ago

Citeste si: