Sari la conținut

Ceaiul care „vindecă totul”: are proprietăți antiinflamatorii, îmbunătățește memoria și tratează dereglările hormonale

plante
sursa foto pixabay
beneficii salvie

Din cuprinsul articolului

În ultima vreme, ceaiul de salvie a fost prezentat ca o alternativă care nu este doar delicioasă, ci și plină de multiple beneficii pentru sănătate. Această infuzie, derivată din planta de salvie, a făcut obiectul interesului datorită proprietăților sale antioxidante, a potențialului său de îmbunătățire a memoriei și a concentrării, precum și a efectelor sale relaxante.

De asemenea, se remarcă prin capacitatea sa de a ajuta digestia și de a reduce balonarea abdominală, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai importante beneficii ale sale. Proprietățile antiinflamatorii ale plantei acționează eficient pentru a ameliora disconfortul gastro-intestinal, oferind o ușurare naturală și promovând un sentiment de bunăstare după fiecare înghițitură.

ceaiul de salvie
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Ceaiul care „vindecă totul”: are proprietăți antiinflamatorii, îmbunătățește memoria și tratează dereglările hormonale. Într-adevăr, salvia joacă un rol cheie ca antioxidant, promovând bunăstarea mentală, îmbunătățind memoria și concentrarea. În cazul femeilor, se remarcă contribuția sa la sănătatea cognitivă pe termen lung.

Datorită proprietăților sale, site-ul Green Ecology a raportat că consumul de salvie ajută la:

  • Reducerea durerilor dentare
  • Reducerea nivelului de glucoză din sânge
  • Ameliorarea tulburărilor digestive
  • Tratarea tulburărilor hormonale
  • Albirea dinților
  • Diminuarea transpirațiilor nocturne și a salivației excesive
  • Redă pofta de mâncare
  • Stimularea secreției biliare

Specialiștii spun că este o soluție bună pentru răni pe limbă, în gură, răni, gingii umflate, sângerări ale gingiilor sau înțepături de insecte.

Cum puteți consuma ceai de salvie?

Ceaiurile și infuziile naturale nu înlocuiesc tratamentul medical necesar pentru anumite afecțiuni. Valoarea ceaiului de salvie constă în capacitatea sa de a atenua procesele vitale din organism, funcționând ca un complement esențial în prevenirea unor posibile probleme viitoare.

Pe de altă parte, planta medicinală poate fi adăugată și în mâncare, în special în salate, atunci când frunza este proaspătă. Atunci când frunzele sale sunt uscate, este adesea folosită ca condiment pentru carne, fructe de mare și frigărui, deoarece este o plantă foarte aromată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel