Ceaiul din semințe de in – iată la ce ajută!

Ceaiul din semințe de in – iată la ce ajută! Semințele de in sunt un aliat natural în menținerea sănătății și a vederii optime. Vitaminele, mineralele, celuloza și aminoacizii esențiali conținute în acesta îl fac eficient în diferite boli.

Ceaiul din semințe de in poate îmbunătăți sănătatea generală și poate fi utilizat pentru probleme specifice de sănătate.

Proprietăți utile ale semințelor de in

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele sale efecte pozitive asupra sănătății. Semințele purifică eficient organismul, normalizează procesele metabolice, reglează nivelul zahărului din sânge și apetitul. Acizii grași Omega-3 din semințe ajută la pierderea în greutate și la menținerea masei corporale optime.

Prepararea ceaiului din seminte de in

Pentru a pregăti ceaiul din semințe de in, turnați 3 linguri de semințe cu un litru de apă clocotită și lăsați-l la infuzat peste noapte. Strecoară ceaiul și consumă 150 de mililitri de 3-4 ori pe zi. Procedura se efectuează timp de 10 zile, după care se ia o pauză de 10 zile și, dacă este necesar, se repetă. În ce scopuri ar trebui să folosim ceaiul din semințe de in? Pierzând greutate Ceaiul din semințe de in este o modalitate naturală de a pierde în greutate, deoarece fibrele din el absoarbe grăsimea și le elimină din organism.

Cistita

Un amestec de o jumătate de litru de apă și o lingură de semințe de in, fierte timp de 10 minute, este un remediu eficient pentru cistita dacă este luată timp de câteva zile. Gastrită Semințele de in calmează durerile de gastrită. O lingurita de seminte, inmuiata intr-un pahar cu apa fierbinte, se consuma inainte de masa de trei ori pe zi. Bronșită și tuse Ceaiul din semințe de in calmează crizele de tuse în răceli și afecțiuni cronice, cum ar fi bronșita, luându-l înainte și după masă.

Constipație

Ceaiul din semințe de in este un laxativ excelent atunci când este luat seara înainte de culcare. Ceaiul din semințe de in este o modalitate naturală și accesibilă de a menține sănătatea și de a rezolva diverse probleme de sănătate. În ciuda beneficiilor, este important să consultați un expert în sănătate, în special în cazul bolilor grave ale ficatului și rinichilor. Efectul individual poate varia, dar consumul regulat de ceai din semințe de in poate contribui la îmbunătățirea sănătății generale.

 

 

Recent Posts

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

28 de minute ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

58 de minute ago

Accident cu victime multiple pe Podul Basarab din Capitală

UPDATE. Cele șapte victime au fost transportate unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din apropiere,…

o oră ago

Medic pediatru, semnal de alarmă privind epidemia de rujeolă: Pentru fiecare caz vor apărea între 16 şi 20 de noi cazuri

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia că, în comunităţile de copii unde ratele de vaccinare…

2 ore ago

Alimente INTERZISE persoanelor care au probleme renale

Creatinina este un produs metabolic din mușchii noștri care este excretat în mod normal prin…

2 ore ago

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

3 ore ago

Citeste si: