Cele mai bune ceaiuri care dau energie. Energizante naturale care pot înlocui cafeaua de dimineață

Cele mai bune ceaiuri care dau energie. Energizante naturale care pot înlocui cafeaua de dimineață

Ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, iar fiecare are câte ceva pe gustul său, de la ceaiuri de plante la ceaiuri de fructe, ceaiuri pentru tratarea unor afecțiuni specifice, ceaiuri pentru a te ajuta să dormi sau ceaiuri pentru energie.Alege-ți felurile pe măsură.

Cele mai bune ceaiuri energizante care pot înlocui cafeaua

Ceaiul are puține efecte secundare, cum ar fi creșterea anxietății. În plus, are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea acidității, imunității, digestiei și antioxidanților.

Ceai negru.  Se poate bea la prima oră a dimineții

Potrivit FDA și USDA, există aproape 47 mg de cofeină în fiecare ceașcă de ceai negru. Conținutul de cafeină din ceaiul negru poate varia între 60 și 90 mg, ceea ce reprezintă jumătate din cantitatea conținută în cafea.

Cu toate acestea, conținutul de cafeină din ceaiul negru nu este cel mai ridicat. Mai multe tipuri de ceai negru au mai puțină cofeină decât ceaiurile albe. Ceaiul obținut din frunzele mai tinere conține mai multă cofeină.

L-teanina din ceaiul negru ajută la echilibrarea valului de energie. În plus, se consideră că ceaiul negru ajută la reducerea riscului de boli de inimă, îmbunătățește nivelul de zahăr din sânge și întărește sistemul imunitar.

Sursă FOTO: Unsplash

Cum se face ceaiul negru?

Ceaiul negru este produs de obicei din planta Camellia sinensis. Pentru a-l produce, frunzele de ceai sunt recoltate, ofilite și apoi zdrobite. Asemenea tipuri de ceai negru precum micul dejun irlandez sunt împărțite în bucăți mai mici folosind o metodă de zdrobire-lacrimă-curl sau CTC. Apoi, frunzele de ceai sunt complet oxidate, ceea ce le face să capete o culoare maro-negru. În cele din urmă, este uscat, sortat și ambalat.

Ceaiul verde. Se poate bea la prânz

Ceaiul verde poate duce la o scădere a tensiunii arteriale și la o creștere a metabolismului. Acesta include cantități infime de vitamina C care ajută la sănătatea imunologică. De fapt, ceaiul verde nu conține multă cofeină, dar totuși poate da suficientă energie și vigilență.

Datorită aminoacidului L-teanină, acest ceai oferă, de asemenea, un impuls energetic echilibrat.

Ceai de mentă. Stimulează starea de spirit și îmbunătățește memoria

Ceaiul de mentă este un remediu natural pentru simptomele răcelii și pentru mai multe boli de stomac. Potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea Northumbria pe un grup de 180 de persoane, ceaiul de mentă stimulează starea de spirit și îmbunătățește memoria, precum și performanța cognitivă.

De reținut, că nici ceaiul de mentă, la fel ca și ceaiul verde, nu conține cofeină. Dar, prin stimularea sistemului nervos central și îmbunătățirea concentrării, acest tip de ceai are poate stimula atât activitatea fizică, cât și performanța cognitivă.

Potrivit SenseAsia,  ceaiul de mentă este o băutură răcoritoare pe bază de plante, cu un impact revigorant și mentolat, acesta putând fi consumat atât vara, cu gheață, cât și iarna, cu adaos de lămâie și miere, fiind una dintre cele mai bune opțiuni pentru a vă începe ziua. 

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

22 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică