Merele contin multa apa si, pentru a se proteja, secreta un fel de strat ceros. Cu timpul insa se pierde si atunci producatorii, pentru a le face mai atragatoare, dar si pentru a preveni deshidratarea, adauga ceara artificiala. Aceasta ceara se adauga fie prin scufundare, fie prin pulverizare si de cele mai multe ori este vorba de o ceara comestibila Carnauba sau Shellac. Cei cu mai putine scrupule folosesc ceruri daunatoare, pe baza de petrol, iar daca aveti in fata un mar foarte lucios si stralucitor, este suspect de tratare cu ceruri de sinteza.
Cum elimini ceara de pe fructe
Daca nu ai posibilitatea sa cumperi mere organice, iata o metoda a elimina ceara de pe fructe. Simpla spalare cu apa nu va elimina ceara.
Ai nevoie de: o perie, bicarbonat de sodiu si suc de lamaie.
1. Umpleti chiuveta cu apa calduta.
2. Adaugati o lingura de suc de lamaie si o lingura de bicarbonat de sodiu.
3. Adaugati merele, lasati-le cateva minute, apoi periati-le.
Va dati seama ca ati eliminat ceara, daca apa devine tulbure.
STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…
Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…
O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…
Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…
O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…
De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…