Sari la conținut

Ceara de pe fructe: e dăunătoare sau nu? Așa vă asigurați că ați scăpat de ea

Merele contin multa apa si, pentru a se proteja, secreta un fel de strat ceros. Cu timpul insa se pierde si atunci producatorii, pentru a le face mai atragatoare, dar si pentru a preveni deshidratarea, adauga ceara artificiala. Aceasta ceara se adauga fie prin scufundare, fie prin pulverizare si de cele mai multe ori este vorba de o ceara comestibila Carnauba sau Shellac. Cei cu mai putine scrupule folosesc ceruri daunatoare, pe baza de petrol, iar daca aveti in fata un mar foarte lucios si stralucitor, este suspect de tratare cu ceruri de sinteza.

Cum elimini ceara de pe fructe

Daca nu ai posibilitatea sa cumperi mere organice, iata o metoda a elimina ceara de pe fructe. Simpla spalare cu apa nu va elimina ceara.

Ai nevoie de: o perie, bicarbonat de sodiu si suc de lamaie.
1. Umpleti chiuveta cu apa calduta.
2. Adaugati o lingura de suc de lamaie si o lingura de bicarbonat de sodiu.
3. Adaugati merele, lasati-le cateva minute, apoi periati-le.
Va dati seama ca ati eliminat ceara, daca apa devine tulbure.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel