Categories: Stil de viaţă

Cel mai bun pește pentru organsim. Beneficii uimitoare pentru sănătate

Fără îndoială, peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, mai ales că reprezintă o sursă importantă de proteine. La fel si vitaminele, mineralele si Omega 3. Acestea sunt substante esentiale pentru buna functionare a organismului nostru, intrucat noi nu le producem.

Prin urmare, nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. De altfel, este recomandat sa consumi pește de cel putin 3 ori pe saptamana pentru a profita de beneficiile sale.

Interesant este că, cu cât un pește conține mai multă grăsime, cu atât este mai benefic pentru sănătatea noastră. Pe scurt, datorită valorii sale nutritive ridicate, peștele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Acum, toți peștii sunt la fel de sănătoși? Care dintre ei are mai multă valoare nutritivă?

Vedeta zilei: macroul

Deși nu este la mare căutare, este bine să știți că 100 de grame de macrou ne oferă 139 de calorii și o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. Este si un peste foarte ieftin, un kilogram de macrou costa in jur de 8 euro.

Bogat în acizi grași omega 3, macroul ajută la scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge și la îngrijirea sănătății noastre cardiovasculare. Consumul de macrou, precum și alți pești gras, este recomandat pentru că ajută la reducerea riscului de boli ale inimii și ale vaselor de sânge, potrivit Fundației Spaniole pentru Inimă.

Carnea de macrou este o sursă bună de proteine ​​și conține diverse vitamine și minerale.

Este o sursă bună de proteine ​​și conține diverse vitamine și minerale. Printre vitamine se numără cele din grupa B precum vitamina B1, B2, B3, B6 și B12. În macrou, vitamina B12 este prezentă în cantități semnificative și o depășește pe cea conținută în ouă și în mare parte din carne, aliment de origine animală, sursă naturală exclusivă a acestei vitamine.

Macroul, fiind un peste gras, are si vitamine liposolubile precum A, D si E. Vitamina D favorizeaza absorbtia calciului, atasarea acestuia de os si regleaza nivelul de calciu din sange; Vitamina A contribuie la menținerea, creșterea și repararea membranelor mucoase, a pielii și a altor țesuturi ale corpului. Dintre funcțiile vitaminei E se remarcă acțiunea sa antioxidantă, adică constituie un factor de protecție împotriva anumitor boli degenerative, boli cardiovasculare și cancer, scrie Lavanguradia.

Are potasiu, fosfor, magneziu, iod și fier

În ceea ce privește conținutul mineral al macroului, se remarcă prezența potasiului, fosforului, magneziului, iodului, pe lângă fier, deși acesta din urmă este în cantitate mai mică în comparație cu carnea. Potasiul este un mineral necesar pentru sistemul nervos și activitatea musculară. Pe de altă parte, fosforul este prezent în oase și dinți și este, de asemenea, implicat în sistemul nervos și activitatea musculară.

Magneziul favorizează buna funcționare a intestinelor, printre alte beneficii. La rândul său, fierul este necesar pentru formarea hemoglobinei, iar un aport adecvat previne anemia feriprivă. Și iodul este un mineral esențial pentru buna funcționare a glandei tiroide.

Nerecomandat în caz de gută

Deși macroul este plin de proprietăți nutritive benefice pentru sănătatea noastră, dezavantajul macroului este conținutul său de purine, care sunt transformate în acid uric în organism, de aceea nu este recomandat în cazuri de hiperuricemie sau gută.

În plus, conținutul de sodiu crește la 420 de miligrame la 100 de grame dacă este vorba de macrou conservat, astfel încât consumul acestuia va trebui moderat, mai ales în cazul hipertensiunii arteriale.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

6 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

36 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică