Cel mai bun ulei: ajută inima, creierul și crește longevitatea. Mai bun decât uleiul de măsline sau avocado

Cel mai bun ulei: ajută inima, creierul și crește longevitatea. Chia este o sămânță comestibilă care provine dintr-o plantă din deșert cultivată în Mexic.

„Chia” înseamnă putere și, conform folclorului, culturile antice foloseau semințele minuscule albe și negre ca un amplificator de energie.

Semințele de chia sunt un aliment concentrat care conține acizi grași omega-3 sănătoși, carbohidrați, proteine, fibre, antioxidanți și calciu. De asemenea, semințele de chia pot fi presate pentru a extrage un ulei nutritiv cunoscut sub numele de ulei de semințe de chia.

Este un ingredient versatil care este folosit în industria de îngrijire a pielii ca un ingredient puternic anti-îmbătrânire, precum și o alternativă comestibilă și delicioasă la uleiul de măsline în bucătăriile din întreaga lume. Conține cantități semnificative de acizi grași esențiali Omega-3 pentru creier, inimă, sistemul imunitar și articulații.

Cel mai bun ulei: ajută inima, creierul și crește longevitatea

Uleiul din semințe de chia conține, de asemenea, o cantitate semnificativă de antioxidanți, cum ar fi polifenoli și carotenoizi, care protejează pielea și celulele. Iată câteva beneficii ale uleiului de chia:

  • Îmbunătățește sănătatea inimii

Uleiul din semințe de chia este bogat în ALA, o grăsime omega-3 pe bază de plante pe care corpul tău nu o produce și trebuie să o obțină prin alimente. ALA ajută la crearea altor două omega-3 care sunt asociate cu îmbunătățirea sănătății inimii.

  • Sprijină sănătatea creierului

Datorită conținutului său ridicat de omega-3, uleiul de semințe de chia poate ajuta la susținerea sănătății creierului. Multe studii au arătat că toate formele de omega-3 pot avea efecte pozitive și neuroprotectoare asupra creierului, ceea ce poate duce la un risc redus de accident vascular cerebral, boala Alzheimer, depresie și alte tulburări neurologice.

  • Previne îmbătrânirea prematură a pielii

Uleiul de semințe de chia este un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de acizi grași. Este bogat în omega-3, omega-6 și în cantități mai mici de alte grăsimi sănătoase.

Atunci când sunt aplicate sau incluse în dietă, aceste grăsimi sunt legate de o membrană a pielii mai sănătoasă, de protecție împotriva razelor ultraviolete și de o mai bună hidratare a pielii.

Semințele de chia conțin cel mai ridicat nivel de Omega-3 găsit în natură

Potrivit lui Wendy Bazilian, doctor în sănătate publică și nutriționist și proprietar al Bazilian’s Health din San Diego, uleiul de chia presat la rece, nerafinat, care a fost folosit în multe civilizații antice timp de peste 3.000 de ani, este o sursă excelentă de grăsime esențială omega-3 ALA (acid alfa-linolenic), care este bună atât pentru cap, cât și pentru inimă, deoarece susține funcționarea creierului și a sistemului cardiovascular.

„De fapt, semințele de chia conțin cel mai ridicat nivel al acestei grăsimi Omega-3 găsit în natură. O singură linguriță de ulei de chia este considerată o ‘sursă excelentă’ a acestui Omega-3 esențial și oferă mai mult decât nivelul stabilit de aport zilnic adecvat”, spune dr. Bazilian, pentru publicația Wellandgood.com.

Dr. Bazilian spune că uleiul de avocado și uleiul de măsline extravirgin au mai puțin de un procent de ALA, iar uleiul de canola are mai puțin de nouă procente din acest acid gras Omega-3.

„Majoritatea uleiurilor de gătit au procente mai mari de grăsimi mononesaturate și/sau grăsimi polinesaturate Omega-6. Echilibrarea tipurilor de grăsimi nesaturate din dieta dumneavoastră prin adăugarea de Omega-3 poate fi benefică pentru sănătate”, a mai spus dr. Bazilian.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

3 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

3 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

4 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

4 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

5 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

5 ore ago

Citeste si: