Categories: Expertul zilei

Cel mai sănătos și eficient sirop de tuse, pe care ți-l poți face acasă. Dr. Mihail Pautov: „E cel mai bun”

Tusea și durerile de gât sunt experiențe comune pentru toată lumea, pe care le întâlnim din când în când. Putem contracta răceala sau gripa de mai multe ori pe an, mai ales în sezonul rece, iar anumite obiceiuri de viață pot afecta, de asemenea, sănătatea gâtului și a pieptului nostru, cum ar fi fumatul și consumul de cofeină.

În timp ce multe persoane apelează la medicamente, precum decongestionantele și paracetamolul, pentru a combate infecția sau a atenua durerea, există și substanțe mai naturale care pot fi folosite, printre care mierea și lămâia.

Tusea seacă, o problemă de sănătate iritantă, poate fi tratată natural cu un sirop simplu și eficient făcut acasă, spune dr. Mihail Pautov.

Cel mai eficient sirop de tuse făcut acasă din două ingredinete simple. Dr. Pautov: „E cel mai bun”

„Pur și simplu storci zeama de la o lămâie într-un pahar și pui la fel de multă miere, amesteci temeinic și iei la fiecare 30 de minute câte o linguriță pe care încerci să o mesteci și să o înghiți cât poți tu ce încet.

Asta te va ajuta cel mai mult și mult mai mult decât un sirop de tuse care îți face mai mult rău decât bine, pentru că bine nu îți face deloc. Asta o să aducă mai multă secreție, o să umecteze mai mult acea mucoasă, o să ajute la umectarea acelui mucus și la expectorarea mucusului și ăsta e cel mai bun sirop.

Mierea are proprietăți bactericide, deci o să omoare anumiți microbi, o să lubrefize mucoasele și o să le calmeze”, a explicat dr. Mihail Pautov.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

De ce ajută lămâia în cazul durerilor de gât

O durere în gât însoțită de tuse este adesea cauzată de excesul de mucus în gât și piept. Corpul nostru produce natural mucus, însă atunci când avem o infecție, cum ar fi răceala, corpul produce mai mult pentru a lupta împotriva virusului. Lămâia este foarte eficientă în descompunerea acestui mucus, lăsându-l să se desprindă mai ușor pentru a-l putea elimina mai ușor.

Odată ce mucusul începe să se elimine, s-ar putea să observați că durerea în gât și tusea se ameliorează. De asemenea, lămâia este un anestezic natural, ceea ce înseamnă că poate ajuta la amorțirea durerii în gât. Acesta este motivul pentru care este adesea găsită în medicamentele pentru tuse și pastilele pentru gât.

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

3 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

4 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

5 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

5 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

6 ore ago

Citeste si: