Sari la conținut

Un farmacist explică diferența dintre paracetamol și ibuprofen pentru răceli și gripă

medicamente
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Experții în sănătate au emis un avertisment alarmant de sănătate persoanelor care iau în mod regulat paracetamol.

Un farmacist a explicat care analgezic funcționează cel mai bine pentru răceli sau gripă și, în același timp, a dezmințit o concepție greșită despre paracetamol și ibuprofen.

În plin sezon de iarnă, mulți oameni s-au îmbolnăvit din cauza unui virus urât, pe măsură ce circulă rapoarte despre „cea mai gravă răceală vreodată”.

Infecțiile cu Covid sunt în creștere în perioada sărbătorilor, la fel ca și cazurile altor viruși de iarnă, în special gripa, RSV și norovirus. Durerile de gât, nasul blocat și durerile de cap se răspândesc pe măsură ce oamenii își intensifică socializarea în această perioadă festivă.

Un farmacist explică diferența dintre paracetamol și ibuprofen pentru răceli și gripă

În perioada rece, cei care au suferit o răceală urâtă pot apela la analgezice fără prescripție medicală pentru ușurarea simptomelor. Abbas Kanani, farmacist la Chemist Click, a clarificat dacă paracetamolul sau ibuprofenul sunt mai benefice, relatează Mirror.

Când sunt bolnavi, mulți oameni descoperă că este o adevărată bătaie de capalegerea între cele două tipuri de medicaemnte, dar specialistul a lămurit că ambele pot fi luate împreună pentru a oferi rezultate diferite.

„Dacă simți că unul nu este suficient, poți să iei ibuprofen și paracetamol, le poți lua împreună. Mulți oameni nu știu că nu este una sau alta, le poți pune împreună ca lucrează în moduri diferite”, a explicat Kanani.

Expertul a explicat că paracetamolul este mai bun pentru durerile de cap și pentru o temperatură ridicată, în timp ce ibuprofenul este un antiinflamator și vizează durerile.

Paracetamolul este probabil mai eficient în scăderea temperaturii, așa că dă o lovitură dublă, scapi de durerea de cap și îți scade și temperatura”, a explicat Kanani. „Dar dacă simți că ai mai multe dureri de corp, acesta este principalul tău simptom, atunci ibuprofenul este probabil puțin mai bun, deoarece este un antiinflamator”.

Expertul a avertizat oamenii că ar trebui să fie atenți atunci când iau ibuprofen, deoarece mulți sunt alergici la clasa de medicamente din care face parte.

Alte medicamente pentru răceală și gripă

Trebuie reținut faptul că, în timp ce aceste două medicamente vă vor ajuta la durerile și temperaturile mari, precum și la simptomele ușoare ale răcelii și gripei, nu vor face mare lucru pentru cei care suferă de tuse și congestie nazală.

Pentru a ameliora aceste simptome specifice, ar trebui să utilizați în schimb produse pentru răceală și gripă. De exemplu, medicamentele care conțin un decongestionant ar fi cele mai bune pentru un nas înfundat. 

Pentru tusea cu mucus și un suprimant de tuse pentru o tuse uscată și ticălosă, ați avea nevoie de un expectorant.

Dar atunci când luați medicamente pentru răceală și gripă, asigurați-vă că verificați întotdeauna pachetul și prospectul pentru a vedea ce alte produse puteți lua cu ele în siguranță, deoarece, deși puteți să dublați paracetamolul și ibuprofenul, este posibil să nu puteți să le luați sau să le amestecați. cu orice altceva.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel