Categories: Stil de viaţă

Cele mai bogate surse de vitamina E, nutrientul care combate boala Alzheimer

Vitamina E mai este numită și tocoferol, nume care i s-a pus după descoperirea rolului pe care aceasta îl produce. Tocoferolii sunt substanţe liposolubile destul de răspândite în special în regnul vegetal.

Denumirea de vitamina E este utilizată pentru a face trimitere la opt nutrienți liposolubili esențiali naturali (4 tocoferoli și 4 tocotrienoli).

Ce beneficii are vitamine E

Vitamina E mai poartă și numele de vitamina fertilității a fost descoperită în 1922 în germenii de grâu. Consumul de vitamina E diminuează riscul bolilor cardiace coronariene în cazul bărbaților. Primăvara, tocoferolemia este mai scăzută, iar consumul de vitamina E ar trebui să fie mai mare în această perioadă din an, potrivit bioclinica.ro.
Vitamina E mai ajută și la prevenirea proceselor patologice asociate cu prezența radicalilor liberi, la nivel cardiovascular, neuromuscular, ocular și a cavității orale.
O temperatură prea mare sau prea mică reduce cantitatea de tocoferol din alimente chiar și până la două treimi.

S-a demonstrat că vitamina E previne sau încetinește în unele cazuri apariția sau evoluția bolii Alzheimer. Unii bolnavi de Alzheimer au, potrivit studiilor efectuate, un conținut redus de vitamina E.

Vitamina E este vitală pentru sistemul imunitar și protejează în același timp vitamina A.

Cinci alimente bogate în vitamina E

Uleiul de germeni de grâu- o lingură din ulei de germeni de grâu conține mai mult de 100% din doza zilnică recomandată. Poate fi adăugat în băuturile naturale precum smoothie-uri sau fresh-uri sau în alte mâncăruri cum ar fi supele sau sosurile.

Untul de migdale- două linguri de unt de migdale are mai mult din necesarul zilnic de vitamina E. Are aproximativ șapte grame de proteine și peste trei grame de fibre. Din acest motiv, untul de migdale este nutritiv și sațios.

Semințe de floarea soarelui decojite- crocante și cu un gust plăcut, multe persoane adoră semințele de floarea soarelui. 30 de grame de semințe de floarea soarelui oferă 37% din necesarul zilnic de vitamina E. Pot fi adăugate în salate sau în smoothie-urile făcute în casă.

Migdale- este drept că migdalele nu conțin atât de multă vitamina E precum untul de migdale, dar o porție de migdale conține 6,78 mg de vitamina E, aproape de jumătatea cantității zilnice pe care specialiștii o recomandă.

Alunele de pădure- pe lângă faptul că sunt bogate în vitamina E, au un conținut ridicat de proteine, potasiu și acid folic. Pot fi folosite în deserturi sau ca gustare între mese.

Recent Posts

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

22 de minute ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

52 de minute ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată până pe 10 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13…

o oră ago

Horoscop 13 mai cu Pavel Globa. Vești grozave pentru o zodie. Se vor debloca situațiile financiare și vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectele

Horoscop zilnic pentru luni, 13 mai 2024, realizatde Pavel Globa. Startul de săptămână le aduce…

2 ore ago

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

12 ore ago

Citeste si: