Categories: Expertul zilei

Cele mai bune alimente care elimină rapid nicotina din organism şi reduc dependenţa de tutun

Ciclul de descompunere a nicotinei în corpul uman este de aproximativ 6-8 ore, fiind eliminat total din organism în decurs de 24 până la 48 de ore.

Potrivit specialiştilor, la două ore după renunțarea la fumat, toxinele sunt eliminate din organism și încep să apară primele semne de sevraj. În decurs de 12 ore monoxidul de carbon este îndepărtat din organism, iar respirația se îmbunătățește și devine mai ușoară. După 48 de ore, gustul și mirosul redevin normale, în vreme ce după 2-3 săptămâni de la oprirea fumatului dispare complet şi sindromul de sevraj.

Cardiologul Olga Shashkova spune că, în acest caz, aceste procese sunt accelerate de consumul urmatoarelor alimente – broccoli, portocale, spanac, ghimbir, măceşe, lămâie şi morcovi.

Alimentele care elimină rapid nicotina din organism

Broccoli contine o cantitate mare de vitamine B şi C, care au proprietati antitumorale, coleretice, antioxidante si antiinflamatorii, care protejeaza plamanii de procesele oxidative si inflamatorii cauzate de fumat. Consumul de broccoli de 3-4 ori pe săptămână reduce riscul de a dezvolta diabet și boli cardiovasculare.

Portocala este un excelent ajutor pentru curatarea organismului de nicotinăt. Portocalele conțin fibre care susțin funcția digestivă, nivelul normal al glucozei în sânge, prelungește sațietatea și chiar îmbunătățește somnul.

O portocală conține 80% din norma zilnică de vitamina C. Are un efect benefic asupra sistemului imunitar și ajută la reducerea proceselor inflamatorii, reduce nivelul de stres pe care îl poate experimenta o persoană când renunță la dependența de nicotină. Printre altele, portocalele conțin potasiu, care susține sistemul cardiovascular, potrivit actualno.com.

Spanacul este una dintre cele mai mari surse de potasiu, iod și acid folic, o vitamina B9 solubilă în apă, care este esențială pentru sistemul imunitar și circulator. Spanacul are și o concentrație mare de vitamina A și conține fier, calciu, magneziu și mangan – oligoelemente utile și importante.

Ghimbirul induce transpirația și detoxifierea organismului, încălzește, îmbunătățește metabolismul, ajută la subțierea sângelui, îmbunătățește digestia, normalizează sinteza enzimelor digestive, îmbunătățește somnul și chiar are un efect antiparazitar.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Măceșele au de două ori mai multă vitamina C decât coacăzele negre, merișoarele și ardeiul roșu. O băutură făcută din măceșe vindecă sinuzita şi tusea, fâcând mai ușoară depăşirea dependenței de nicotină.

Lămâia este un alt fruct care ajută corpul să renunțe la fumat. La fumători nicotina rămâne în sânge în medie trei zile, având un efect nociv asupra pielii și imunității. Vitamina C și acidul citric vor ajuta la revigorarea organismului.

Morcovii conțin vitamina A, care are un efect antioxidant puternic, iar fumătorii consumă din rezervele acestei vitamine.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică