Sari la conținut

Îndemn la grija pentru sănătate: „Renunțați sau muriți”

studiu despre țigări
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
informatii corecte despre fumat

Din cuprinsul articolului

Oficiul Parlamentului francez pentru Evaluarea Alegerilor Științifice și Tehnologice a concluzionat că sunt necesare schimbări fundamentale în abordarea de a încuraja fumătorii să renunțe la acest viciu. Un raport al membrilor ambelor camere ale parlamentului francez recomandă o abordare de reducere a riscurilor care le-ar oferi fumătorilor opțiunea de a trece la țigări electronice mult mai puțin dăunătoare, scrie jurnalistul politic Nick Powell.

Alternative  de renunțare la fumat

Politica Franței privind tutunul se bazează în mare măsură pe taxe mari pentru a descuraja fumatul. Acest lucru a dus la un aflux de țigări de contrabandă, contrafăcute și alte țigări ilicite, ceea ce a dus la rate constant ridicate de fumat în comparație cu multe alte țări europene. Această abordare „renunțați sau muriți” înseamnă că majoritatea oamenilor din Franța știu puțin sau nimic despre alternativele de renunțare la fumat, cum ar fi țigările electronice, potrivit unui sondaj de la începutul acestui an, citează eureporter.co.

renuntarea la fumat
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Trecerea la produse alternative din tutun reduce drastic pericolul pentru sănătate cu care se confruntă fumătorii, fapt care a fost acum acceptat de organismul care le permite parlamentarilor francezi să examineze baza științifică a politicii guvernamentale.

Politicienii francezi Gérard Leseul și  Catherine Procaccia recomandă adoptarea unei noi abordări de reducere a riscurilor, menită să-i convingă pe toți fumătorii să renunțe la țigări. Susține în mod special trecerea la politica Marii Britanii, care integrează țigările electronice în strategia sa de control al tutunului.

De asemenea, solicită introducerea rapidă în Franța a unor noi cercetări independente privind efectele negative specifice și relative ale diferitelor produse și impactul acestora asupra fumatului. Raportul susține că cercetarea independentă privind tutunul încălzit este necesară urgent pentru a informa viitoarele politici publice.

Potrivit autorilor, consumatorii ar trebui să primească informații clare, complete și obiective despre diferite produse din tutun, cu avertismente cu privire la pericolele combinării utilizării tradiționale a țigărilor cu țigările electronice. Vor să interzică vânzarea țigărilor electronice de unică folosință și a aromelor care sunt deosebit de atrăgătoare pentru copii.

Există un pericol real ca acest principiu esențial să fie abandonat la nivel european. Deși UE este mândră că abordarea sa de reglementare în diferite sectoare este adesea adoptată în întreaga lume, în ceea ce privește politica privind tutunul, Comisia pare mulțumită să urmeze politicile Organizației Mondiale a Sănătății.

ETHRA a avertizat că recomandările principale de politică care vor fi discutate în Panama vor respinge utilizarea în continuare a produselor cu nicotină mai sigure pentru milioane de consumatori europeni care au renunțat cu succes la fumat cu ajutorul acestor produse. În viitor, zeci de milioane de fumători ar fi astfel privați de oportunitatea de a-și reduce riscurile pentru sănătate.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel