Din cuprinsul articolului
Meniu zilnic pentru gută. Guta este o formă de artrită și poate provoca dureri ale articulațiilor picioarelor și mâinilor însă cel mai des afectează degetul mare de la picior. Boala este caracterizata prin durere, edem, roșeață și inflamație.
Alimente permise: lapte dulce sau bătut, iaurt, brânzeturi nesărate și slabe. E permisă carne de vacă, găină, pui slab, fără piele sau pește slab. E permis șalăul, bibanul, 1-2 ouă pe săptămână.
Sunt permise făinoasele, inclusiv mămăliga, supele în totalitate de legume, dulciurile light, nu foarte concentrate.
Ciocolata este strict interzisă pentru că este producătoare de urați, intensifică producția de acid uric.
Dacă aveți gută este esențial să evitați alimentele bogate în purine. Acestea sunt substanțe care se găsesc în mod natural în anumite alimente și care, atunci când sunt digerate, duc la producerea acidului uric. Acidul uric în exces provoacă umflarea articulațiilor și sensibilizarea lor, după care apar și durerile cronice.
Iata ce poti schimba in alimentatia zilnica, astfel incat sa previi sau sa ameliorezu simptomele gutei.
– peștele și fructele de mare
– cerealele integrale
– zahărul
– berea
– anumite legume precum: sparanghelul, spanacul, mazărea și conopida
– carnea de pui și carnea roșie
Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…
Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…
Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…
Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…
Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…
Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…