Cele mai bune antiinflamatoare naturale pentru ameliorarea durerii

Din cuprinsul articolului

Antiinflamatoarele găsite în farmacii sunt eficiente, însă pot avea diferite efecte adverse. Astfel, poți încerca să obții aceleași beneficii utilizând aceste inflamatoare naturale.

Inflamația se poate instala în organism din cauza multor factori. Alimentație, stil de viață nesănătos, anumite boli. Cu toate acestea, există metode eficiente prin care poți ameliora simptomele neplăcute.

Antiinflamatoarele au rolul de a combate efectul negativ al inflamației. Cu toate acestea, nu toate antiinflamatoarele găsite în farmacii sunt lipsite de reacții adverse.

Cu atât mai mult, dacă preferi să tratezi inflamația în mod natural, poți încerca următoarele remedii.

Antiinflamatoare naturale

Coacăze negre

Frunzele acestei plante sunt foarte utile pentru combaterea reumatismului. Este indicat să consumi suc de coacăze negre în fiecare dimineață. De asemenea, poți pregăti un ceai din frunze. Se spune că acțiunea sa antiinflamatoare se datorează flavonoidelor pe care le conține. Acestea stimulează secreția naturală de substanțe responsabile de reducerea umflăturilor, scrie Doza de Sănătate.

Ingrediente

  • 3 linguri de frunze de coacăz negru (30 g)
  • 1 litru de apă

Pregătire

  1. În primul rând, încălzește apa timp de aproximativ 15 minute. Când dă în clocot, adaugă frunzele.
  2. Apoi, fierbe totul încă 10 minute și ia vasul de pe foc.
  3. Se acoperă timp de 5 minute și se filtrează.
  4. Bea ceaiul înainte să se răcească.

Coada-calului

Coada-calului este o plantă foarte populară, deoarece este creditată cu anumite proprietăți ce ajută la reducerea acumulării de lichide și la pierderea în greutate. De asemenea, se spune că are efecte vindecătoare și antiinflamatorii. Cu toate acestea, ar trebui consumată cu prudență, deoarece consumul în exces poate provoca reacții adverse.

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml)
  • 1 lingură de coada-calului uscată (10 g)

Pregătire

  1. Pentru început, se încălzește apa într-o cratiță și, când dă în clocot, se adaugă coada-calului.
  2. Fierbe ceaiul 10 minute și așteaptă încă 10.
  3. La final, filtrează și, înainte de a bea, îndulcește cu miere.
  4. Poți bea ceaiul de 1 sau 2 ori pe săptămână.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică