Sari la conținut

Cele mai bune antiinflamatoare naturale pentru ameliorarea durerii

ceai fierbinte
Sursa foto: Unsplash
Risc de cancer daca bei ceaiul fierbinte

Din cuprinsul articolului

Antiinflamatoarele găsite în farmacii sunt eficiente, însă pot avea diferite efecte adverse. Astfel, poți încerca să obții aceleași beneficii utilizând aceste inflamatoare naturale.

Inflamația se poate instala în organism din cauza multor factori. Alimentație, stil de viață nesănătos, anumite boli. Cu toate acestea, există metode eficiente prin care poți ameliora simptomele neplăcute.

Antiinflamatoarele au rolul de a combate efectul negativ al inflamației. Cu toate acestea, nu toate antiinflamatoarele găsite în farmacii sunt lipsite de reacții adverse.

Cu atât mai mult, dacă preferi să tratezi inflamația în mod natural, poți încerca următoarele remedii.

Antiinflamatoare naturale

Coacăze negre

Frunzele acestei plante sunt foarte utile pentru combaterea reumatismului. Este indicat să consumi suc de coacăze negre în fiecare dimineață. De asemenea, poți pregăti un ceai din frunze. Se spune că acțiunea sa antiinflamatoare se datorează flavonoidelor pe care le conține. Acestea stimulează secreția naturală de substanțe responsabile de reducerea umflăturilor, scrie Doza de Sănătate.

Ingrediente

  • 3 linguri de frunze de coacăz negru (30 g)
  • 1 litru de apă

Pregătire

  1. În primul rând, încălzește apa timp de aproximativ 15 minute. Când dă în clocot, adaugă frunzele.
  2. Apoi, fierbe totul încă 10 minute și ia vasul de pe foc.
  3. Se acoperă timp de 5 minute și se filtrează.
  4. Bea ceaiul înainte să se răcească.

trucuri japoneze pentru slăbit

Coada-calului

Coada-calului este o plantă foarte populară, deoarece este creditată cu anumite proprietăți ce ajută la reducerea acumulării de lichide și la pierderea în greutate. De asemenea, se spune că are efecte vindecătoare și antiinflamatorii. Cu toate acestea, ar trebui consumată cu prudență, deoarece consumul în exces poate provoca reacții adverse.

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml)
  • 1 lingură de coada-calului uscată (10 g)

Pregătire

  1. Pentru început, se încălzește apa într-o cratiță și, când dă în clocot, se adaugă coada-calului.
  2. Fierbe ceaiul 10 minute și așteaptă încă 10.
  3. La final, filtrează și, înainte de a bea, îndulcește cu miere.
  4. Poți bea ceaiul de 1 sau 2 ori pe săptămână.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel