Categories: Stil de viaţă

Cele mai bune proteine de origine vegetală. Cum incluzi proteine în alimentația ta, deși nu consumi carne?

Proteinele sunt nutrienți esențiali pentru organismul nostru. Acestea sunt responsabile pentru o mulțime de funcții în organism, de la constituirea firelor de păr, a unghiilor, oaselor, mușchilor, menținerea formei țesuturilor și a organelor, până la funcționarea optimă a acestora.

Majoritatea persoanelor care au o dietă bazată pe plante întâmpină dificultăți în privința obținerii unui aport suficient de proteine. Deși acestea se găsesc într-o cantitate mai mare în produsele de origine animală, anumite plante sunt, de asemenea, bogate în proteine.

Când alegi o dietă pe bază de plante, însă, este fundamental să cunoști cele mai bune surse de proteine. Iată recomandările unui cunoscut nutriționist!

Cele mai bune proteine de origine vegetală

Patricia Rusu, nutriționist, recomandă cele mai bune plante, bogate în proteine vegetale.

„Acestea sunt câteva dintre sursele mele de proteine ​​pe bază de plante preferate. Cine a spus că este greu să obțineți suficiente proteine ​​într-o alimentație pe bază de plante? Care este sursa ta favorită de proteine ​​pe bază de plante?

Dacă aveți nevoie de câteva idei pentru modalități de a încorpora aceste alimente în alimentație voastră continuați să citiți:

  1. Tempeh, seitan și tofu sunt înlocuitori minunați ai cărnii și funcționează foarte bine în salate și curry, în special.
  2. Edamame sunt o opțiune excelentă de gustare. Îmi place să îl cumpăr congelat, deoarece este mult mai ieftin în acest fel și apoi îl fierb într-o cratiță când vreau o gustare sănătoasă ambalată în proteine!
  3. Lintea și fasolea sunt excelente în salate, tocănițe, supe și curry. Acestea sunt foarte sățioase și sunt, de asemenea, pline de alți nutrienți cheie 🙌
  4. Quinoa este grozavă ca garnitură, pentru salată.
  5. Fulgii de ovăz se pot pune în smoothie, se poate face porridge sau să folosești făină de ovăz! Făina de ovăz este o opțiune excelentă!
  6. Untul de arahide este, de asemenea, minunat în smoothie-uri, prăjituri / pâine prăjită sau în sosuri / marinate”, recomandă Patricia Rusu.

Recent Posts

Durere pentru Oana Lis. A murit in Săptămâna Mare

Durere pentru Oana Lis. Soția lui Viorel Lis a povestit la un moment dat care…

15 minute ago

Dieta biochimică a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă fostul președinte la 94 de ani

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, ține o dietă riguroasă și se pare că acest…

45 de minute ago

Lidia Fecioru: Acest ritual se face doar în Joia Mare. Îl facem noi, femeile, atunci când se citesc cele 12 Evanghelii

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a prezentat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse cele șase ritualuri cu ajutorul…

o oră ago

O zodie va câștiga mulți BANI până pe 15 Mai. Se ivește o oportunitate la care nici nu visa

Camelia Pătrășcanu susține că acest semn are nevoie de atenție pentru că riscă să comită…

2 ore ago

3 semne oculte care arată că ficatul tău nu funcționează corect

Mulți oameni nu știu că au o problemă la ficat pentru că nu simt durere.…

2 ore ago

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu ficatul tău dacă mănânci ouă la micul dejun

Mulți oameni includ ouăle la micul dejun. Dar cum afectează acest lucru ficatul? Nutriționistul rus…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia