Categories: Stil de viaţă

Cele mai frecvente greșeli pe care le facem când ne spălăm părul

Cele mai frecvente greșeli pe care le facem când ne spălăm părul. Poate părea ciudat, dar chiar și când ne spălăm părul putem face greșeli. Iată care sunt cele mai dese.

 

Spălatul părului în fiecare zi este o mare greșeală, potrivit specialiștilor, ca și folosirea anumitor tehnici incorecte, ce pot dăuna. Dacă ne spălăm părul prea des sau incorect, efectele se văd destul de rapid: cade, se despică, este tot mai uscat etc.

Primul pas pentru o spălare corectă este înmuierea părului. Niciodată nu pune sampon sau balsam pe parul uscat. Asigura-te ca parul este bine udat inainte de a aplica sampon/balsam.

Apa fierbinte deschide cuticulele, ceea ce are ca efect indepartarea murdariei si a resturilor de produse cosmetice din par. In plus, scalpul incepe sa elibereze ulei, noteaza sfatulparintilor.ro.

Ai părul lung? Iată ce să faci mai întâi

Nu te sampona intai daca ai parul mai lung. Putin balsam inainte de samponare te ajuta sa mentii sanatatea varfurilor. In plus, balsamul va intra in orice gaura din cuticule ceea ce va aduce un plus de stralucire.

Leagă-ți părul în coadă și aplică balsamul doar pe coadă, nu și la rădăcină. Stai câteva minute și apoi aplică șamponul pe care îl folosești de obicei. În loc de balsam, poți aplica un ulei de măsline, de cocos, de migdale, orice care îți hidratează părul.

Lasă uleiul să acționeze și apoi te speli normal. Dacă ai timp, este bine să ții uleiul cât mai mult pe păr, dacă se poate chiar peste noapte. Aplici uleiul și pui o folie de plastic și prosop. Dimineață te speli normal. Vei vedea diferențele.

Maseaă foarte bine scalpul, este foarte important și pentru o mai bună circulație a sângelui. Și nu te spăla cu apă fierbinte. O apă călduță este suficientă pentru spălat. Dacă poți, clătește părul cu apă rece. Rezultatele vor fi spectaculoase.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

25 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

56 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică