miercuri, decembrie 7, 2022

Boala Alzheimer poate fi detectată mai ușor prin acest test simplu. Potrivit noilor studii, această boală se poate diagnostica simplu printr-un test de sânge.

Alzheimer poate fi detectată pe baza acumulării de amiloid β în creier, o caracteristică a bolii Alzheimer, din biomarkeri luați din probele de sânge, arată noi studii realizate de cercetătorii de la Universitatea Hokkaido și de la compania Toppan, din Japonia.

Te-ar mai interesa: Cancerul care afectează 1 din 8 bărbați. Oncolog: ...

Caracterizată printr-o pierdere treptată a neuronilor și a sinapselor din creie, Alzheimer este o boală neurodegenerativă.

Una dintre cauzele primare ale bolii Alzheimer este acumularea de amiloid β (Aβ) în creier, unde formează plăci.

Boala Alzheimer este observată mai ales la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și în prezent nu poate fi oprită sau inversată, notează descoperă.ro.

De altfel, boala Alzheimer este o preocupare majoră pentru națiunile cu populație îmbătrânită, precum Japonia, una dintre țările cu cele mai îmbătrânite populații la nivel mondial.

 

Te-ar mai interesa: Îți place mâncarea picantă? Asta spune multe despr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private