Categories: Stil de viaţă

Cele mai periculoase boli cu transmitere prin contact intim. Le poți avea ani de zile fără să știi

Pânâ acum au fost descoperite peste 100 de boli venerice. Multe dintre ele evoluează silențios, adică fără simptome care ar putea să atragă atenția. Iată care sunt cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală. 

1. Gonoreea

Cunoscută şi sub numele de blenoragie, gonoreea este produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Boala se transmite în timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener  infectat. Aproximativ 75% din femeile infectate nu au niciun fel de simptom, fapt care creşte riscul de transmitere a bolii. Atunci când apar, simptomele pot fi confundate cel mai des cu o infecţie urinară: usturimi la urinare, modificarea secreţiei vaginale normale, dureri lombare şi dureri în timpul contactelor sexuale. Netratată, boala poate produce inflamaţii locale şi poate ajunge la ovare şi trompe, cauzând sterilitate. Totodată, infecția se poate răspândi și la ochi, producând conjunctivită.

2. Chlamydia

Este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală. Boala infectează organele reproductive superioare la femei. O mama infectată poate transmite infecția copilului ei în timpul nașterii. În 90% din cazuri boala nu prezintă nici un simptom. Atunci când apar, simptomele includ: scurgeri vaginale anormale, dureri abdominale, febră, oboseală, conjunctivită, usturimi sau dureri la urinat.

3. HIV

Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) este un virus care atacă sistemul imun și îngreunează lupta organismului cu infecțiile și cu bolile. HIV este virusul care produce Sindromul Imunodeficienței Dobândite (SIDA). După infecția cu HIV se poate trăi mulți ani fără nici un semn de boală. Perioada de incubație, timpul scurs de la infecția cu virusul HIV și până la apariția primelor simptome, poate varia de la câteva zile la câteva săptămâni. În acest prim stadiu al infecției sunt comune simptomele asemanatoare gripei.

4. Sifilisul

Sifilisul este cea mai gravă boala venerică după infecția cu HIV. Aceasta se poate transmite prin raporturi sexuale neprotejate, salivă, transfuzii de sânge sau obiecte contaminate – ace de seringă nesterile, bisturie sau obiecte din instrumentarul cabinetelor stomatologice. Sifilisul nu doare, însă complicațiile bolii sunt foarte severe, putând afecta organele interne, ochii și chiar creierul.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: