Sari la conținut

Cele mai periculoase boli cu transmitere prin contact intim. Le poți avea ani de zile fără să știi

planta cu nenumărate beneficii pentru bărbați
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
planta care ajută bărbații

Pânâ acum au fost descoperite peste 100 de boli venerice. Multe dintre ele evoluează silențios, adică fără simptome care ar putea să atragă atenția. Iată care sunt cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală. 

1. Gonoreea

Cunoscută şi sub numele de blenoragie, gonoreea este produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Boala se transmite în timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener  infectat. Aproximativ 75% din femeile infectate nu au niciun fel de simptom, fapt care creşte riscul de transmitere a bolii. Atunci când apar, simptomele pot fi confundate cel mai des cu o infecţie urinară: usturimi la urinare, modificarea secreţiei vaginale normale, dureri lombare şi dureri în timpul contactelor sexuale. Netratată, boala poate produce inflamaţii locale şi poate ajunge la ovare şi trompe, cauzând sterilitate. Totodată, infecția se poate răspândi și la ochi, producând conjunctivită.

2. Chlamydia

Este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală. Boala infectează organele reproductive superioare la femei. O mama infectată poate transmite infecția copilului ei în timpul nașterii. În 90% din cazuri boala nu prezintă nici un simptom. Atunci când apar, simptomele includ: scurgeri vaginale anormale, dureri abdominale, febră, oboseală, conjunctivită, usturimi sau dureri la urinat.

3. HIV

Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) este un virus care atacă sistemul imun și îngreunează lupta organismului cu infecțiile și cu bolile. HIV este virusul care produce Sindromul Imunodeficienței Dobândite (SIDA). După infecția cu HIV se poate trăi mulți ani fără nici un semn de boală. Perioada de incubație, timpul scurs de la infecția cu virusul HIV și până la apariția primelor simptome, poate varia de la câteva zile la câteva săptămâni. În acest prim stadiu al infecției sunt comune simptomele asemanatoare gripei.

4. Sifilisul

Sifilisul este cea mai gravă boala venerică după infecția cu HIV. Aceasta se poate transmite prin raporturi sexuale neprotejate, salivă, transfuzii de sânge sau obiecte contaminate – ace de seringă nesterile, bisturie sau obiecte din instrumentarul cabinetelor stomatologice. Sifilisul nu doare, însă complicațiile bolii sunt foarte severe, putând afecta organele interne, ochii și chiar creierul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel