Categories: Stil de viaţă

Cele mai sănătoase condimente. Dacă le adăugați în mâncare vă ajută să combateți cancerul și Alzheimerul

Pe lângă faptul că dau o savoare deosebită mâncărurilor, condimentele precum scorțișoara, piperul sau muștarul au nenumărate beneficii.

Muștarul, armă anticancer şi antidemenţe

Chiar dacă de multe ori e văzut doar ca un condiment fără cine ştie ce valoare, muştarul are beneficii “ascunse”. Seminţele de muştar conţin fitonutrienţi ce împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi previn apariţia cancerului gastrointestinal.

În unele studii, se arată că substanţele din muştarul galben pot preveni chiar şi maladia Alzheimer.

Piperul poate înlocui cu succes medicamentele hipotensive
Pentru a vă ridica nivelul tensiunii arteriale fără a apela la medicamente chimice, leacul cel mai simplu este să vă condimentați alimentele cu piper.

Alte beneficii ale piperului:

–         are efect antidepresiv și de stimulare a funcțiilor cognitive;

–         inhibă dezvoltarea adipocitelor, celulele țesutului gras, contribuind la controlul greutății corporale;

–         crește absorbția intestinală și efectele anumitor fitonutrienți și medicamente;

–         stimulează imunitatea datorită polizaharidelor pe care le conține

Tumericul ”programează” celulele canceroase să se autodistrugă

 Turmericul, cunoscut şi sub numele de curcuma sau de şofran indian, este o plantă cultivată de sute de ani în Asia, în special în India şi în Indonezia. Portocaliul intens e culoarea specifică acestei plante, iar mirosul şi aroma puternice sunt asemănătoare ghimbirului.

Recent, cercetătorii de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia, Canada au descoperit că substanța activă din tumeric-cucurmina- poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.

Scorțișoara ”ascute” mintea

Scortisoara se folosește în medicina tradițională chineză pentru îmbunătățirea circulației și tratarea hipertensiunii.

Este eficientă în scăderea colesterolului și trigliceridelor, dar și în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, îmbunătățește memoria. Chiar și numai mirosirea acestui condiment „ascute” mintea.

Cuișoarele întârzie îmbătrânirea
Antioxidanţii din cuişoare neutralizează radicalii liberi, încetinesc procesul de îmbătrânire şi previn cancerul..
Cuişoarele conţin 15%-20% ulei esenţial, dar şi flavonoide, taninuri, steroli şi glicozide sterolice, ulei gras (10%) şi acizi polifenolcarboxilici (acid galic, acid protocatehic).

 

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

4 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

34 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică