Categories: Ştiri sănătate

Certificatul verde, necesar în mijloacele de transport în comun?

Inițial, certificatul verde a fost implementat pentru a facilita călătoriile în interiorul U.E. În prezent, încă, acesta a fost adoptat de tot mai multe țări pentru a limita răspândirea coronavirusului și pentru a gestiona situațiile epidemiologice grave.

Germania, spre exemplu, va implementa certificatul COVID în mai multe locuri și situații pentru a controla valul cu care se confruntă. În numai 24 de ore, Germania a înregistrat 65.000 de cazuri COVID.

Germania va impune obligativitatea certificatului COVID și în transportul în comun

Germania va generaliza restricţii pentru nevaccinaţi – a anunţat ieri cancelarul Angela Merkel, la finalul unei reuniuni de criză, comunică RRA.

Ţara se confruntă cu o situaţie epidemiologică foarte gravă: record de infectări – 65.000 de cazuri în ultimele 24 de ore şi presiune puternică pe spitale, în condiţiile unei vaccinări insuficiente, sub limita mediei europene.

Va fi impusă vaccinarea obligatorie pentru  personalul din spitale şi căminele pentru vârstnici, iar o nouă lege prin care să fie controlată situaţia sanitară a fost votată de Parlament.

Bundestagul a aprobat amendamentele la Legea de prevenire a infecţiilor, asigurând astfel o nouă bază legală pentru măsurile restrictive. Dacă legea va intra în vigoare, starea de urgenţă pe care s-au bazat măsurile de până acum va expira la 25 noiembrie, fiind înlocuită de un catalog de măsuri care diferă de situaţia juridică anterioară, în principal prin faptul că landurile federale nu mai pot dispune închiderea generală a şcolilor, magazinelor, restaurantelor sau a facilităţilor sportive.

În schimb, devine obligatorie la nivel naţional reglementarea 3G, respectiv certificatul verde la locul de muncă, dar şi în mijloacele de transport în comun.

La fel, şi revenirea la munca de acasă ori obligaţia de testare înainte de pătrunderea în centrele pentru vârstnici şi în unităţile de îngrijire a sănătăţii. Landurile însă pot continua să dispună restricţii de contact în spaţiile publice şi private.

Companii germane anunţă că vor testa zilnic angajaţii. Un rezultat negativ la testare oferă cea mai bună protecţie pentru locurile de muncă la comun, deoarece chiar şi persoanele vaccinate fără simptome pot transmite virusul persoanelor nevaccinate.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

11 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

11 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

12 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

12 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

13 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

13 ore ago

Citeste si: