Sari la conținut

Comisar european, mesaj pentru români: „Trebuie să ne vaccinăm și să avem certificatul verde. E normal să ezitați, dar este datoria voastră”

Foto: presidency.ro
Comisar european, mesaj pentru români: „Trebuie să ne vaccinăm și să avem certificatul verde. E normal să ezitați, dar este datoria voastră”.
Aflat într-o vizită în România, comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a declaratjoi, 18 noiembrie, că certificatul verde și vaccinul anti covid asigură „supraviețuirea în pandemie”.

Acesta a atras atenția că este important să se voteze certificatul verde în toate țările. Sunt peste două miliarde de persoane care au fost vaccinate cu succes pe întreaga planetă și nu au existat probleme, susține Breton.

Thierry Breton: „În România, vaccinarea se desfășoară foarte încet”

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, comisarul european a atras atenția că, în România, vaccinarea se desfășoară foarte încet.

„Vaccinul şi certificatul verde sunt cele două instrumente pe care trebuie să le utilizăm. Ne dorim să vaccinăm cât mai mulţi dintre cetăţenii Europei, dacă nu pe toţi. Sperăm că vom putea face faţă noului val al pandemiei mult mai bine decât în trecut.

Citeste si:

În toate ţările Europei, inclusiv în România, vaccinarea se produce, dar în România se desfăşoară foarte încet. Trebuie să luptăm împreună, dar suntem doar la mijlocul bătăliei împotriva virusului. Suntem într-un război împotriva virusului.

Cifrele sunt înfricoşătoare. OMS a dat un comunicat prin care spune că până în februarie vor mai deceda încă 500.000 de persoane dacă nu luăm măsurile corecte”, a avertizat Thierry Breton, potrivit RADOR.

Comisarul european pentru Piaţa Internă, a declarat că votul pentru utilizarea certificatului vede este important. În caz contrar, se poate ajunge la o carantină generală.

„Dacă nu se reuşeşte să învingem acest nou val al pandemiei care vine în calea noastră, s-ar putea să ajungem din nou la măsuri de carantinare generală şi ştim că există şi un preţ – un preţ economic, un preţ social de plătit şi preţul acesta e mult prea ridicat”, a punctat comisarul european.

Comisar european, mesaj pentru români: „Trebuie să ne vaccinăm și să avem certificatul verde. E normal să ezitați, dar este datoria voastră”

Întrebat ce impact are actuala situație epidemiologică din România, Thierry Breton a declarat:

„Aș spune tuturor românilor și mai ales celor care ne privesc acum că suntem europeni cu toții, avem aceleași valori și trebuie să luptăm împotriva pandemiei. Este extrem de important să ne vaccinăm și să avem certificatul verde pentru a merge la școală, la restaurant și la discotecă.

Vaccinul nu este doar pentru cei vârstnici. Trebuie să vă gândiți la părinții și bunicii voștri. E normal să ezitați, dar este datoria voastră. Deja avem peste două miliarde de persoane care au fost vaccinate cu succes pe întreaga planetă şi nu au existat probleme

Acum este momentul să fim uniţi, pentru că este un război pe care noi îl vom câştiga împreună. La urma urmei, cu toţii împărtăşim aceleaşi valori, noi, ca europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Deci, este momentul să fim uniţi şi să reacţionăm acum.

Nu mai putem aştepta încă o lună, pentru că virusul nu aşteaptă”, a subliniat Breton.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.