Categories: Ştiri sănătate

Certificatul verde obligatoriu în toate localitățile din România, indiferent de rata de incidență! Cum își justifică Ministrul Sănătății decizia?

Din cuprinsul articolului

Situația epidemiologică a României marchează record negativ după record negativ, plasând țara noastră în topul țărilor din lume la capitolul decese. România se afă pe locul 6 în lume și pe locul 2 în Europa la decesele înregistrate în ultimele 24 de ore, conform anunțului de marți seară al CNCAV. Mai exact, decesele la pacienți cu noul COVID-19 din România înregistrate marți, 28 septembrie, reprezintă 5% din totalul celor raportate în toată lumea.

Ministrul interimar al sănătății, Attila Cseke, atrage atenția că situația epidemică gravă din România din acest moment este o consecință a ratei de vaccinare extrem de scăzute. Tot acesta subliniază importanța introducerii obligativității certificatului verde în toate localitățile, indiferent de rata de incidență. O astfel de decizie o motivează prin dorința românului de a avea „o țară ca-n afară”, dar unde nu sunte capabili să luăm măsuri practicate afară.

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. Nu degeaba au instituit germanii.

În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a răspuns ministrul interimar al Sănătății, la Digi24.

Normalitate este să ne vaccinăm

„Normalitate este să ne vaccinăm, să credem în știința medicală. Mergem la doctor și așteptăm o soluție, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm. Este exact același lucru, doar că aici este preventivă, e înaintea bolii, nu mergem să ne vaccinăm după ce ne-am îmbolnăvit.

Și dacă nu credem în asta, atunci trebuie să ne uităm mai spre vest, să vedem că nu sunt mai proști decât noi și s-au vaccinat”. a adăugat Cseke Attila.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: