Sari la conținut

Certificatul verde obligatoriu în toate localitățile din România, indiferent de rata de incidență! Cum își justifică Ministrul Sănătății decizia?

certificat digital
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dezvoltarea rețelei globale de certificare digitală în domeniul sănătății

Situația epidemiologică a României marchează record negativ după record negativ, plasând țara noastră în topul țărilor din lume la capitolul decese. România se afă pe locul 6 în lume și pe locul 2 în Europa la decesele înregistrate în ultimele 24 de ore, conform anunțului de marți seară al CNCAV. Mai exact, decesele la pacienți cu noul COVID-19 din România înregistrate marți, 28 septembrie, reprezintă 5% din totalul celor raportate în toată lumea.

Ministrul interimar al sănătății, Attila Cseke, atrage atenția că situația epidemică gravă din România din acest moment este o consecință a ratei de vaccinare extrem de scăzute. Tot acesta subliniază importanța introducerii obligativității certificatului verde în toate localitățile, indiferent de rata de incidență. O astfel de decizie o motivează prin dorința românului de a avea „o țară ca-n afară”, dar unde nu sunte capabili să luăm măsuri practicate afară.

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. Nu degeaba au instituit germanii.

În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a răspuns ministrul interimar al Sănătății, la Digi24.

Normalitate este să ne vaccinăm

„Normalitate este să ne vaccinăm, să credem în știința medicală. Mergem la doctor și așteptăm o soluție, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm. Este exact același lucru, doar că aici este preventivă, e înaintea bolii, nu mergem să ne vaccinăm după ce ne-am îmbolnăvit.

Și dacă nu credem în asta, atunci trebuie să ne uităm mai spre vest, să vedem că nu sunt mai proști decât noi și s-au vaccinat”. a adăugat Cseke Attila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.