Categories: Stil de viaţă

Cinci legume mai bogate în proteine decât carnea

Nu doar produsele de origine animală conțin proteine. Există numeroase surse vegetale care conțin chiar mai multe proteine decât carnea, lactalele sau ouăle. Iată câteva exemple:

Spirulina

Conţine circa 60 – 70% proteine complete, ceea ce înseamnă că are toţi cei 8 aminoacizi esenţiali şi 10 acizi non-esenţiali necesari unei sănătăţi de fier. Mai conţine proteine, în cantitate mai mare decât carnea de vită, de pui sau soia.

Nutrienţii ei sunt de calitate superioară oricărei alte surse, apoi specialiştii mai vorbesc despre acidul gama-linoleic (GLA), vitamina B12, fier şi multe alte componente despre care s-a stabilit că protejează împotriva unor forme de cancer.

O altă calitate a acestei mici plante este aceea că, odată ajunsă stomac, este foarte uşor de digerat. Reduce colesterolul, protejează sistemul imunitar, stimulează absorbţia mineralelor. O adevărată sursă de viaţă, spirulina energizează şi protejează împotriva gripei şi răcelii, herpesului, grăbeşte vindecarea în boli precum pojarul, oreionul.

Spanacul

Nu degeaba este spanacul secretul lui Popeye. O singură cană de spanac gătit are peste 5 grame de proteine și este, de asemenea, o sursă foarte bună de calciu, fier și vitamina C.

Semințe de cânepă

Semințele de cânepă conțin 6 g de proteine/100 g. Cercetătorii au descoperit că seminţele de cânepă sunt singura sursă de proteine comestibile asimilate complet de către organismul uman. Deci, în salatele pe care le prepari adaugă şi o mână de astfel de seminţe, de preferat măcinate pentru a fi mai bine absorbite proteinele.

Brocoli

Conține mai multe proteine decât carnea de vită. În plus, are aminoacizi, fibre, și vitamina B6.

Migdale

Sunt pline de proteine și de grăsimi sănătoase, bune pentru inimă. Acestea sunt, de asemenea, bogate în minerale, printre care mangan, care contribuie la întărirea oaselor şi reglează zahărul din sânge, şi magneziu, esenţial pentru funcţionarea organelor, muşchilor şi a nervilor, pentru controlul glucozei din sânge şi reglarea tensiunii arteriale.

Recent Posts

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare: Oamenii să fie atenți

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…

13 minute ago

Ce pot mânca de Paște diabeticii. Medic: Se pot bucura de răsfățuri de sărbători fără a-și pune sănătatea în pericol

Ce pot mânca de Paște cei diagnosticați cu diabet. Un medic spune că „se pot…

43 de minute ago

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…

o oră ago

Cancerul hepatic

Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…

2 ore ago

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratați

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…

2 ore ago

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Ce trebuie să conțină

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Atunci când te pregătești să pleci în vacanță,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic