Cinci semne care dezvăluie că plămânii tăi sunt în pericol. Care este cel mai alarmant simptom?

Cinci semne că plămânii tăi sunt în pericol. „Centrul de control” al respirației, plămânii se asigură că fiecare celulă din corp primește oxigen, în timp ce filtrează aerul pentru a menține poluanții și bacteriile în afara corpului.

Corpul uman are mecanisme de apărare special dezvoltate pentru a proteja plămânii. Totuși, acestea nu sunt suficiente pentru a elimina complet riscul apariției diferitelor boli pulmonare.

Simptom  ce nu are legătură cu sănătatea plămânilor

Infecțiile, inflamațiile sau complicațiile chiar mai grave, cum ar fi dezvoltarea unei tumori canceroase, pot afecta plămânii, provocând unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

1. Umflare, durere și sensibilitate la un picior : Simptomul aparent nu are legătură cu sănătatea plămânilor, dar este caracteristic așa-numitei tromboze venoase profunde, adică existența unui cheag de sânge în picior. Acest cheag se poate rupe în orice moment și poate ajunge la plămâni, provocând o embolie pulmonară. Embolia pulmonară are ca rezultat întreruperea aportului normal de sânge a plămânilor.

BPOC. Afecțiune respiratorie gravă și este a treia cauză de deces în SUA

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.com

2. Dificultăți de respirație: șansele unei infecții pulmonare grave (pneumonie sau bronșită) cresc semnificativ după un virus, mai ales la persoanele cu probleme cronice de sănătate sau cu niveluri crescute de stres. Greutatea severă a respirației este un simptom clasic care apare în acest caz și trebuie evaluat de un medic.

3. Oboseală după o activitate fizică ușoară: activitățile simple de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos sau folosirea scărilor, par brusc mai dificile decât de obicei? Mai ales atunci când această dificultate este combinată cu o tuse cronică sau cu tulburări respiratorii, simptomele pot indica boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). BPOC este o afecțiune respiratorie gravă și este a treia cauză de deces în SUA.

4. Wheezing respirator : Aceasta apare atunci cand aerul circula prin cai respiratorii ingustate. Respiratia suieratoare este semnul ca exista probleme respiratorii. Sunetul specific Wheezingului este mai evident atunci cand are loc expiratia dar poate fi auzit si in momentul inspiratiei.

Wheezingul provine de din pasajele bronhice dar poate fi inclusiv cauza unui blocaj a cailor respiratorii mai mari si poate fi intalnit inclusiv in cazul persoanelor care au probleme ale corzilor vocale, potrivit sfatulmedicului.ro.

5. Hemoptizia: Un simptom foarte alarmant, motiv pentru care nu trebuie trecut cu vederea niciodata. Indiferent de culoarea sângelui (poate fi de la roșu deschis până la maro închis), hemoptizia este un simptom tipic al cancerului pulmonar. Cauze mai inocente care o cauzează sunt leziunile unor mușchi abdominali, bronșita cronică și emfizemul.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

33 de minute ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

o oră ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

2 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

2 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

3 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra