Colesterol ridicat: semne în șolduri, coapse sau gambe ale unei acumulări de placă

A avea un nivel ridicat de colesterol poate crește riscul de apariție a unui număr de afecțiuni grave de sănătate, iar complicațiile pot avea o serie de semne. Cu toate acestea, pentru a ști dacă aveți un nivel ridicat de colesterol, aveți nevoie de un test de sânge. Medicul dumneavoastră de familie vă poate sugera să faceți un test dacă consideră că nivelul colesterolului dumneavoastră ar putea fi ridicat.

Colesterolul ridicat este foarte frecvent, dar majoritatea oamenilor nu știu că îl au, deoarece nu provoacă semne evidente. Asociația Americană a Inimii (AHA) explică că colesterolul ridicat contribuie la formarea plăcii în artere, care poate reduce semnificativ fluxul sanguin. Se spune că gestionarea nivelului de colesterol este esențială pentru a preveni sau trata boala arterelor periferice (PAD).

NHS notează că PAD este o afecțiune comună în care acumularea de depozite de grăsime în artere restricționează alimentarea cu sânge.

Organismul de sănătate afirmă: „Simptomele PAD se dezvoltă adesea lent, în timp. Dacă simptomele dumneavoastră se dezvoltă rapid sau se agravează brusc, ar putea fi un semn al unei probleme grave care necesită tratament imediat.”

PAD este de obicei diagnosticată printr-un examen fizic de către un medic de familie și prin compararea tensiunii arteriale din braț și gleznă.

AHA spune: „Cel mai frecvent simptom al bolii arterelor periferice ale extremităților inferioare sunt crampele musculare dureroase la nivelul șoldurilor, coapselor sau gambelor atunci când mergi, urcăm scările sau faci exerciții fizice.”

Organizația explică că durerea PAD dispare adesea când încetați să faceți exerciții, deși acest lucru poate dura câteva minute.

Se spune: „Dacă fluxul sanguin este blocat din cauza formării plăcii, mușchii nu vor primi suficient sânge în timpul exercițiilor pentru a satisface nevoile.

„Durerea de crampe (numită claudicație intermitentă) este modalitatea mușchilor de a avertiza corpul că nu primește suficient sânge în timpul exercițiilor pentru a satisface cererea crescută.”

Se adaugă: „Mulți oameni cu PAD nu au simptome sau își confundă simptomele cu altceva.”

AHA spune: „Dacă aveți crampe, furnicături sau slăbiciune la picioare, este posibil să aveți boală arterială periferică.”

Organizația avertizează: „PAD poate duce la amputarea piciorului sau a piciorului și chiar la infarct miocardic sau la accident vascular cerebral. Detectarea precoce este cheia!”

NHS spune că mai mult de doi oameni din cinci din Anglia au colesterolul ridicat „ceea ce îi expune un risc semnificativ de a dezvolta boli de inimă”.

British Heart Foundation (BHF) recomandă tuturor adulților să facă un control al colesterolului la orice vârstă, chiar dacă se simt complet bine. Ar trebui repetat la fiecare cinci ani – sau mai des dacă testul a fost anormal.

 

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

4 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

34 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică