Sari la conținut

Colesterol ridicat: băutura verde care s-a dovedit a avea rol benefic în scăderea colesterolului

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
nivelul colesterolului se poate echilibra nu doar prin medicație

Unul dintre cele mai ușoare moduri de a controla colesterolul este prin dietă. Deși există multe alimente tradiționale care pot scădea colesterolul, există câteva alternative care ar putea fi la fel de eficiente. Iarba de grâu este una despre care cercetările spun că ar putea ajuta.

Iarba de grâu provine din planta triticum aestivum și, atunci când este consumată sub formă de suc, este clasificată ca aliment viu. Un aliment viu este unul care este cât mai aproape de forma sa originală, naturală, atunci când este consumat. Nucile și semințele, de exemplu, sunt ambele alimente vii, deoarece sunt foarte aproape de forma lor naturală. Iarba de grâu este un aliment viu care are multiple proprietăți utile care includ potențial scăderea colesterolului.

Aceasta este conform unui studiu din 2010 efectuat pe iepuri.

Studiul a constatat: „Suplimentele cu iarbă de grâ au dus la scăderea colesterolului total și creșterea HDL [indicând] rolul benefic al iarbii de grâu în ameliorarea hiperlipidemiei.”

Hiperlipidemia este un alt termen pentru nivelurile ridicate de colesterol.

Când studiul se referă la HDL, se referă la unul dintre cele două tipuri de colesterol.

Primul menționat de articol este colesterolul HDL.

Cunoscut și sub denumirea de lipoproteine de înaltă densitate, acest tip de colesterol este cunoscut sub numele de colesterol „bun” datorită beneficiilor sale pentru sănătate.

Cu cât organismul are mai mult din acest tip de colesterol, cu atât mai bine.

Tipul de colesterol pe care organismul nu-l dorește este LDL.

LDL înseamnă lipoproteine cu densitate scăzută, acest tip de colesterol este cunoscut sub numele de colesterol „rău” și căptușește pereții arterelor, reducând fluxul sanguin.

Cu cât organismul are mai puțin din acestea, cu atât va fi mai sănătos.

Revenind la iarba de grâu există și alte beneficii potențiale, altele decât scăderea colesterolului.

Unul dintre aceste beneficii este că este un superaliment, așa-numit din cauza câți nutrienți conține.

Iarba de grau contine fier, calciu, enzime, magneziu, fitonutrienti, aminoacizi, vitaminele A, C, E, K si B precum si proteine.

În plus, potrivit unui studiu realizat în 2015, ar putea ajuta la eliminarea toxinelor și impurităților din organism.

Cu toate acestea, deși acest studiu a arătat că iarba de grâu este un remediu natural promițător, au existat câteva „probleme metodologice” în studiu.

Pe lângă faptul că ajută la scăderea colesterolului, iarba de grâu poate ajuta la digestie, conform unei cercetări din 2011, care a fost susținută de un studiu din 2015.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel