Categories: Expertul zilei

Combinația care se poate dovedi fatală: alcool, astm și alergii. Cum se manifestă alergia la alcool?

Băuturile alcoolice pot declanșa reacții alergice sau pot exacerba alergiile existente, avertizează experții.

Deși rar, unii oameni au alergii la alcool în sine, în timp ce alții sunt alergici la diferite substanțe din băuturile alcoolice, cum ar fi berea și vinul, potrivit  dr. Sami Bahna, fost președinte al Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie (ACAAI) și șef. de Alergie și Imunologie la Louisiana State University Medical School din Shreveport.

Simptomele pot include ochi roșii, mâncărimi, congestie nazală, stomac deranjat și dificultăți de respirație.

Declanșatorii pot include diverse ingrediente în bere și vin, inclusiv orz, etanol, struguri, malț, hamei, grâu și drojdie. Alți alergeni potențiali sunt uneori adăugați în timpul procesării, inclusiv albușurile de ou, care pot fi utilizate în timpul procesului de filtrare, și sulfiții, care se găsesc în mod natural în vin, dar pot fi adăugați și ca conservant.

Reacțiile alergice la o băutură alcoolică pot varia în severitate de la o erupție cutanată minoră la un atac de astm și anafilaxie care pune viața în pericol. Cercetătorii au subliniat că alcoolul ar putea agrava, de asemenea, alergiile existente.

„Persoanele pot fi alergice la alcool în sine sau la un ingredient adăugat, dar chiar și atunci când oamenii nu sunt alergici, s-ar putea să nu realizeze că alcoolul poate agrava simptomele alergice existente, în special alergiile alimentare”, a menționat Bahna. „În aceste cazuri, a subliniat studiul, evitarea băuturilor alcoolice este cea mai bună modalitate de a evita potențialele reacții”.

Vinul conține substanțe chimice numite tiramine, care pot provoca dureri de cap. Bahna a subliniat, de asemenea, că expunerea la fumul de tutun poate agrava astmul și alergiile, făcându-i pe fumători mai sensibili la substanțele din aer, cum ar fi polenul și sporii de mucegai.

„Oamenii cu alergii și astm ar trebui să fie deosebit de atenți pentru a evita orice expunere la fumul de tutun”, a spus Bahna.

Oricine suspectează că a avut o reacție la alcool, alimente sau tutun ar trebui să consulte un alergolog, a recomandat Bahna.

„În cele mai multe cazuri, simpla înțelegere a ceea ce declanșează reacția alergică va ajuta persoana să găsească o băutură alternativă de care să se bucure”, a mai explicat Bahna.

 

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

5 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

36 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică