Sari la conținut

Alergia la ambrozie afectează tot mai multe persoane. Medic alergolog: „Anul acesta avem forme severe de alergie la polen”

Alergia la ambrozie afectează tot mai multe persoane. Medic alergolog: „Anul acesta avem forme severe de alergie la polen”

În contextul în care ne aflăm în plin sezon al ambroziei, plantă care înflorește în perioada iulie-septembrie, pentru oamenii alergici la ambrozie, fiecare drum în aer liber este un adevărat coșmar. Ținând cont și de faptul că în perioadele secetoase și caniculare, planta emană o cantitate dublă de polen, un număr din ce în ce mai mare de oamenia ajuns să apeleze la orice soluție pentru a putea respira mai ușor, inclusiv la masca de protecție.

Alergia la ambrozie afectează tot mai multe persoane

Alergia la ambrozie se instalează inclusiv la copii, atrag atenția medicii. Tratamentele disponibile în acest moment țin sub control simptomele, dacă schemele sunt respectate cu sfințenie. În unele cazuri, se poate administra un tratament de lungă durată.

Citeste si:

Medicii spun că s-au observat mai puține alergii anul trecut, când oamenii au început să poarte mască. În același timp, însă, aceștia atrag atenția că trebuie ținut cont și de condițiile climatice.

„Anul acesta avem forme severe de alergie la polen. Se poate întâmpla ca până la 80 la sută dintre pacienții cu alergie la ambrozie să dezvolte astm bronșic”, a declarat Diana Deleanu, medic primar alergolog, potrivit Digi 24.

Imunoterapia prin care poate fi înlăturată alergia durează 36 luni și costă în jur de 1.600 de lei pe an. În ciuda faptului că persoanele alergice trebuie să ia antihistaminice, acestea se plâng că, în perioada de vară, senzația de sufocare este foarte neplăcută.

Din păcate, însă, indiferent de tratamentul pe care il iau pentru a mai ameliora simptomele, alergicii au de suferit chiar şi până în luna noiembrie.

Boala ar putea fi evitată, dacă ambrozia ar fi înlăturată. Proprietarii de terenuri pe care crește ambrozie au primit notificări de la Poliția Locală să le curețe, iar cei care nu s-au conformat au fost avertizați.

Simptomele alergiei la ambrozie sunt similare cu cele ale alergiei la alte polenuri

Conform specialiştilor, alergia la planta de ambrozie se manifestă aproximativ la fel ca în cazul alergiei la polen. Cel mai adesea îţi lăcrimează ochii şi îţi curge nasul. Totul se poate agrava însă, apărând conjunctivita alergică şi astmul bronşic alergic. Uneori, din cauza alergiei la ambrozie, poți avea și mâncărimi în urechi.

  • Strănut
  • Congestie nazală (nas înfundat)
  • Rinoree (secreție nazală apoasă)
  • Cefalee
  • Ochi iritați
  • Senzație de mâncărime în gât

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.