Din cuprinsul articolului
Condimentul minune care te poate proteja de cancer și boli neurodegenerative! Nu trebuie să lipsească din alimentație
Cercetătorii medicali au descoperit că un anumit condiment are efecte vindecătoare împotriva cancerului și de stimulare a creierului. Este folosit ca tratament în boala Alzheimer.
Turmericul a fost folosit de mii de ani în medicina ayurvedică pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, făcându-l un element de bază în practicile naturale de vindecare. Istoria sa bogată și versatilitatea sa, atât în domeniul alimentar, cât și al sănătății, îl fac un ingredient unic și apreciat în întreaga lume, potrivit Themindfulsteward.
Recent, cercetătorii medicali de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax (Canada) au descoperit că substanța activă din turmeric, cucurmina, poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.
În timpul analizelor din laborator, specialiștii sanitari au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 și p53 HT-29. Cercetările din laborator au demonstrat că, în prezența turmericului, celulele canceroase suferă un anumit proces chimic. Transformarea se numește fosforilare, care alterează funcția și activitatea anumitor enzime.
De asemenea, turmericul are o multitudine de efecte pozitive asupra organismului uman.
Turmericul combate eficient inflamația din organism, osteoartrita, gastrita, microbii, ulcerul gastric și peptic și mai ales îmbunătățește funcția creierului. Totodată, este folosit ca tratament în boala Alzheimer.
Mai mult, acest condiment indian poate proteja organismul uman împotriva bolilor cardiovasculare, precum cardiomiopatia sau aritmia.
De asemenea, turmericul îmbunătătește circulația sangvină prevenind formarea cheagurilor de sânge.
Turmericul neutralizează radicalii liberi și previne deteriorarea celulelor pielii, astfel procesul de absorbție al colagenului este îmbunătățit.
De asemenea, șofranul indian poate ajuta la ameliorarea psoriazisul, dermatitei și acneei.
Turmericul reduce nivelul de glucoză din sânge, iar suplimentele medicale din acest condiment indian sunt recomandate pentru prevenirea apariția diabetului de tip 2.
Reduce colesterolul din corpul nostru
De asemenea, consumul regulat de turmeric reduce colesterol „rău” LDL din organismul nostru.
Turmericul sau şofranul indian, o plantă cultivată pe continentul asiatic, în special în India şi în Indonezia. Culoarea specifică a acestei mirodenii este portocaliul intens.
Mirosul şi aroma sa sunt puternice, asemănătoare ghimbirului. În trecut, oamenii foloseau șofranul indian în prepararea diverselor leacuri medicale, dar şi pentru cosmetice.
Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…
Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…
Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…
Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…
Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…
Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…