Sari la conținut

Condimentul minune care te poate proteja de cancer și boli neurodegenerative! Nu trebuie să lipsească din alimentație

cancer
sursa foto: Alfred Pasieka
celule canceroase

Condimentul minune care te poate proteja de cancer și boli neurodegenerative! Nu trebuie să lipsească din alimentație

Cercetătorii medicali au descoperit că un anumit condiment are efecte vindecătoare împotriva cancerului și de stimulare a creierului. Este folosit ca tratament în boala Alzheimer.

Turmericul a fost folosit de mii de ani în medicina ayurvedică pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, făcându-l un element de bază în practicile naturale de vindecare. Istoria sa bogată și versatilitatea sa, atât în domeniul alimentar, cât și al sănătății, îl fac un ingredient unic și apreciat în întreaga lume, potrivit Themindfulsteward.

Condiment minune, aliatul oamenilor împotriva cancerului de colon

Recent, cercetătorii medicali de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax (Canada) au descoperit că substanța activă din turmeric, cucurmina, poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.

În timpul analizelor din laborator, specialiștii sanitari au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 și p53 HT-29. Cercetările din laborator au demonstrat că, în prezența turmericului, celulele canceroase suferă un anumit proces chimic. Transformarea se numește fosforilare, care alterează funcția și activitatea anumitor enzime.

condimente
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Condimentul minune care te protejează de cancer

De asemenea, turmericul are o multitudine de efecte pozitive asupra organismului uman.

Turmericul combate eficient inflamația din organism, osteoartrita, gastrita, microbii, ulcerul gastric și peptic și mai ales îmbunătățește funcția creierului. Totodată, este folosit ca tratament în boala Alzheimer.

Mai mult, acest condiment indian poate proteja organismul uman împotriva bolilor cardiovasculare, precum cardiomiopatia sau aritmia.

De asemenea, turmericul îmbunătătește circulația sangvină prevenind formarea cheagurilor de sânge.

Reduce riscurile apariției bolilor de piele

Turmericul neutralizează radicalii liberi și previne deteriorarea celulelor pielii, astfel procesul de absorbție al colagenului este îmbunătățit.

De asemenea, șofranul indian poate ajuta la ameliorarea psoriazisul, dermatitei și acneei.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Turmericul reduce nivelul de glucoză din sânge, iar suplimentele medicale din acest condiment indian sunt recomandate pentru prevenirea apariția diabetului de tip 2.

Reduce colesterolul din corpul nostru

De asemenea, consumul regulat de turmeric reduce colesterol „rău” LDL din organismul nostru.

Turmericul, folosit și pentru cosmetice

Turmericul sau şofranul indian, o plantă cultivată pe continentul asiatic, în special în India şi în Indonezia. Culoarea specifică a acestei mirodenii este portocaliul intens.

Mirosul şi aroma sa sunt puternice, asemănătoare ghimbirului. În trecut, oamenii foloseau șofranul indian în prepararea diverselor leacuri medicale, dar şi pentru cosmetice.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel