Controlul ridicat al colesterolului acasă: 5 sfaturi pentru a scădea nivelul LDL și pentru a vă proteja sănătatea inimii

5 sfaturi pentru a scădea nivelul LDL și pentru a vă proteja sănătatea inimii. Colesterolul este substanța ceroasă care se găsește în celulele tale.

Corpul are nevoie de colesterol pentru producerea vitaminelor și hormonilor esențiali de care au nevoie organele pentru a funcționa corect.

Deși este esențial pentru ca organismul să continue activitățile zilnice, există doar o anume cantitate care este sigură pentru organism când vine vorba de colesterol. Prezența excesivă a colesterolului în sânge (LDL) este nu numai rea, ci și periculoasă. Prea mult colesterol în sânge poate duce la mai multe complicații de sănătate, în primul rând boli de inimă.

Sursă foto: Unsplash

Colesterolul ridicat: 5 sfaturi pentru a scădea nivelul LDL

 

Colesterolul ridicat (LDL) nu afectează numai sănătatea inimii, ci provoacă și alte câteva boli cronice. Alegerile slabe ale stilului de viață, cum ar fi consumul de alimente nedorite, absența activităților fizice sau fumatul induc adesea niveluri ridicate de colesterol.

Există remedii naturale incredibile care te pot ajuta în mod eficient să scazi cu ușurință nivelul colesterolului din sânge din organismul tău acasă, fără ajutorul vreunui medicament.

Cu toate acestea, înainte de a face orice modificare în rutina zilnică, căutați ajutorul adecvat de la experți. Amintiți-vă, chiar și schimbările mici pot crea un impact mare în lupta pentru un stil de viață sănătos pentru inimă.

1. Dieta sănătoasă: Menținerea unui nivel bun de colesterol poate fi obținută prin aderarea la o dietă prietenoasă cu inima. Consumul unei diete sărace în grăsimi saturate și bogată în fibre alimentare este bună pentru inimă, deoarece aceasta ajută la scăderea nivelului de colesterol în mod natural. Puteți lua în considerare includerea multor legume cu frunze verzi, fructe de sezon și câteva surse bune de proteine slabe, împreună cu cereale integrale. Încercați să evitați cu orice preț mâncarea prăjită și junk.

2. Angajați-vă în exerciții fizice regulate: Este extrem de important să vă mențineți corpul în mișcare zilnic. Trebuie să vă angajați în activități fizice pentru a vă ajuta inima să rămână puternică și ferită de boli. Aați putea lua în considerare antrenamentele rapide și regulate, cum ar fi mersul cu bicicleta, înotul, alergatul sau chiar și sală. Antrenamentele de forță și cardio vă pot ajuta să vă controlați nivelul de colesterol și greutatea corporală. Efectuarea de activități de intensitate moderată cel puțin o jumătate de oră pe zi. Exercițiile sunt funcționale în optimizarea colesterolului HDL (bun) în timp ce minimizează colesterolul LDL (rău).

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Renunță la fumat și evită stresul

3. Gestionați-vă nivelurile de stres: Stresul poate contribui la apariția mai multor afecțiuni cronice de sănătate, inclusiv o creștere a nivelului de colesterol din sânge și o sănătate precară a inimii. Este important să înțelegem și să recunoaștem semnificația managementului stresului pentru sănătatea holistică. Puteți lua în considerare adăugarea unor tehnici de relaxare, cum ar fi yoga, respirația profundă și meditația, pentru a vă menține stresul la distanță. Adaugă ceai calmant în dieta ta pentru a-ți menține mintea proaspătă și activă.

4. Ceaiuri din plante: De-a lungul anilor, mai multe plante au fost folosite pentru a stimula sănătatea inimii și pentru a suprima nivelul colesterolului. Ierburile cunoscute, inclusiv usturoiul, turmericul, ghimbirul și scorțișoara prezintă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, scăzând în mod eficient colesterolul LDL. 

5. Renunțați la fumat: Încercați să vă controlați nivelul colesterolului în mod natural? Încearcați mai întâi să renunțați la fumat! Fumatul este legat nu numai de afectarea plămânilor, ci și de niveluri ridicate de colesterol, provocând astfel boli severe ale inimii. Renunțarea este esențială pentru a vă proteja inima și pentru a menține un nivel sănătos de colesterol. Vă recomandăm să solicitați asistență de la experți în domeniul sănătății pentru a părăsi acest obicei.

Recent Posts

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

15 minute ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

46 de minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

o oră ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

2 ore ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

3 ore ago

Citeste si: