Copilul tău tușește foarte tare. Calmează tusea în câțiva pași simplii

Copilul tău tușește foarte tare. Tusea este una dintre principalele motive pentru care copiii ajung la medic, dar acest motiv este justificat, deoarece tusea poate duce la complicații dacă nu este tratată corespunzător.

Studiile arată că până la 12% dintre copiii cu tuse dezvoltă complicații, cum ar fi bronsita și pneumonia. Prin urmare, începerea tratamentului pentru tuse într-un stadiu incipient este crucială pentru a evita consecințele nedorite.

Copilul tău tușește foarte tare

1. Tipuri de tuse și tratamente corespunzătoare

Există diferite tipuri de tuse, iar tratamentul depinde de caracteristicile acesteia:

  • Tuse productivă: Se caracterizează prin producerea și acumularea de mucus bronșic. Apare adesea în cazul răcelii, gripei, bronșitei sau pneumoniei. Tratamentul implică utilizarea de expectorante pentru subțierea mucusului și ușurarea expectorației.
  • Tuse uscată: Este cauzată de iritarea căilor respiratorii superioare și este caracterizată prin absența mucusului. Apare în infecțiile virale ale căilor respiratorii superioare și poate fi tratată cu antitusice pentru a suprima reflexul de tuse.

2. Cum să ajutați procesul de vindecare

Înainte de a interveni, verificați dacă copilul prezintă și alte simptome. Asigurați-vă că bea suficientă apă și ceai neîndulcit pentru calmarea tusei productive.

Aerisiți încăperile pentru o circulație bună a aerului, faceți inhalatii pentru a lichefia mucusul și evitați aerul poluat sau rece.

3. Cum să ameliorați tusea cu medicamente

Dacă tusea survine în circumstanțe care nu permit odihnă sau recuperare adecvată, medicamentele pentru tuse fără prescripție medicală pot fi utile. În cazul tusei acute care se pretează la automedicare, medicamentele pe bază de plante pot ajuta.

  • Tuse uscată: Extractul de muschi islandez poate fi eficient pentru calmarea tusei uscate și iritante. Are efecte antibacteriene, antiinflamatoare și emoliente.
  • Tuse productivă: Extractul de iedera este o alegere eficientă pentru tusea productivă, ajutând la expectorarea mucusului și facilitând respirația.

Verificați întotdeauna compoziția medicamentelor pentru a asigura că conțin extracte cuantificate din plante medicinale, conform standardelor europene.

Tusea la copii poate beneficia de medicamente sub formă de sirop sau pastile, precum și de remedii la domiciliu, cum ar fi inhalarea, ceaiul cald sau mierea. Dacă simptomele persistă după 7 zile de autotratament, este recomandat să consultați un medic sau un farmacist, conform doctorulzilei.ro.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

8 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

9 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

10 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

10 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

11 ore ago

Citeste si: