Categories: Ştiri sănătate

Coronavirus în România, 24 Ianuarie. Au fost raportate cifrele negre ale zilei!

Din cuprinsul articolului

Coronavirus în România, 24 Ianuarie. Au fost raportate cifrele negre ale zilei! Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.082 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 41 decese, dintre care 1 anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Capacitatea României de testare pentru depistarea COVID-19 creşte săptămâna viitoare până la 150.000 de teste pe zi, a anunţat ministrul sănătăţii.

Mai mult de 3.800 de medici de familie din toată ţara pot face deja teste pentru depistarea COVID-19, după ce au încheiat contracte în acest sens cu casele de asigurări de sănătate.

Lista cabinetelor se găseşte pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi este actualizată în permanenţă.

La Bucureşti, unde sunt mereu cele mai multe cazuri, dar şi în judeţul Ilfov, au fost deschise astăzi centre de testare în 20 de spitale, urmând ca alte 8 să înceapă activitatea, de marţi.

Tot de marţi sau cel târziu de miercuri, începe şi testarea elevilor, după ce peste 10,5 milioane de teste rapide au ajuns astăzi în depozitele inspectoratelor şcolare, informează RRA.

Când va fi vârful acestui val pandemic

Numărul cazurilor noi de COVID-19 ar putea ajunge, săptămâna viitoare, la 25.000, chiar 28.000 pe zi – a estimat ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila. În opina sa, vârful acestui val pandemic ar fi peste aproximativ 3 săptămâni;

Alexandru Rafila: Undeva în jurul datei de 10 -15 februarie, vor atinge acest maxim al numărului de cazuri. Un lucru este important, însă, rata de producere a acestei infecţii a scăzut, maxima a fost în prima săptămână din ianuarie, am avut o rată de reproducere de 1, 87, adică, practic, o persoană infectată îmbolnăvea alte 2 persoane, acum avem 1,25. În ultimele 8 zile, 9 zile chiar, am avut o scădere progresivă, de la 1,87 la 1,25. Şi 1,25 este îngrijorător, pentru că înseamnă că numărul de cazuri creşte, nu va scădea. Avem 19.000 acum, probabi că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000.

În ultimele 24 de ore, am avut peste 14.000 de noi cazuri de COVID-19, din 43.000 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de peste 32%.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra