miercuri, noiembrie 30, 2022

Coronavirus în România, 13 Ianuarie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 13 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.785 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 36 decese, dintre care 2 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Te-ar mai interesa: Sfaturi de la prof. Vlad Ciurea pentru somn linișt...

Criza sanitară

Un studiu realizat în Suedia, care relevă că cele mai grave încălcări ale drepturilor omului în pandemie în zona est-europeană au fost raportate de Serbia, urmată de Polonia, Belarus şi la scurtă distanţă de Grecia.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Varietatea Democraţiei sau VIDEM, cinci din cele 18 ţări ale blocului est-european au înregistrat încălcări majore ale libertăţilor democratice internaţionale din martie 2020 până în iunie 2021, în numele pandemiei, printre ele figurând şi Grecia.

Dimpotrivă, niciuna din cele 12 ţări din blocul european de vest nu au înregistrat astfel de probleme, cu excepţia Belgiei, unde au fost raportate abateri moderate din partea forţelor de ordine, care au afectat comunităţile etnice minoritare.

Te-ar mai interesa: Scandalul de dopaj al Simonei Halep ia o nouă ampl...

Cele mai grave încălcări au fost raportate în Serbia, care a înregistrat un scor de trei ori mai mare decât media europeană, fiind urmată de Polonia, Belarus, Bosnia-Herţegovina şi Grecia. Studiul realizat de VIDEM arată că ţările din Europa de Est plus Grecia au fost mai dispuse să recurgă la măsuri abuzive de aplicare a legii, la dezinformare şi discriminare.

Cea mai frecventă încălcare

Cea mai frecventă încălcare a fost aceea a libertăţii presei, dar şi dezinformarea pe scară largă, iar practicile abuzive ale forţelor de ordine au fost argumentate ca măsură de protecţie împotriva pandemiei.

Te-ar mai interesa: Nu ignorați durerile de umeri. Pot fi inclusiv un ...

În Grecia, guvernul conservator a interzis toate adunările de protest sau manifestările festive, cu excepţia celor religioase şi în majoritatea cazurilor ele au degenerat în confruntări între populaţie şi forţele de ordine.

Grecia are al 11-lea cel mai mare scor de încălcări dintre cele 144 de ţări ale studiului, printre care aceea a drepturilor fundamentale inalienabile şi nenegociabile.

Te-ar mai interesa: Operația de cataractă are loc în 10 minute și este...

Refugiaţii, migranţii şi solicitanţii de azil au fost vizaţi selectiv şi plasaţi în carantină strictă de 24 de ore şi în Grecia, sub controlul forţelor de ordine sau al armatei, li s-a interzis să părăsească centrele, în timp ce personalul de asistenţă nu a avut acces în spaţiile unde erau găzduiţi azilanţii sau migranţii.

Indicele democraţiei liberale elaborat de Institutul VIDEM măsoară gradul de democraţie şi putere a instituţiilor democratice dintr-o ţară cu un scor de la zero până la unu.

Te-ar mai interesa: Atenție! Fructele pot cauza ficat gras. Care e por...

Măsoara calitatea alegerilor, drepturilor de vot, libertatea de exprimare şi mass-media, dar şi libertatea de asociere, restricţii asupra executivului şi a statului de drept.

Ne aşteptam ca Grecia, ca ţară unde s-a născut democraţia, aceste drepturi să nu fie niciodată încălcate. Se pare totuşi că vremurile sunt cu totul diferite de vremurile antice, când s-a născut democraţia la Atena, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private