Categories: Ştiri sănătate

Covid-19. Cercetătorii demonstrează cum evoluția virusului afectează grav creierul!

Covid-19 este un virus care provoacă, în unele cazuri, probleme respiratorii grave. Cu toate acestea, odată cu evoluția virusului, specialiștii au descoperit asocierea dintre SARS-CoV-2 și afecțiunile gastro-intestinale și neurologice.

O publicație News Medical Life Sciences scoate la iveală evoluția virusului și ne arată cum este posibil ca acesta să provoace afețiuni neurologice complexe. Un nou studiu al cercetătorilor de la Barts Health NHS Trust și Universitatea din Cambridge analizează efectele virusului asupra funcționării corespunzătoare a creierului.

Studiul, publicat în revista Neuropatologie și Neurobiologie Aplicată își propune să evidențieze afecțiunile neutropatologice descoperite în cazul a doi pacienți ce au decedat în urma virusului. Ambele cazuri au prezentat un declin neurologic.

Cercetătorii au prelevat probe de la pacienți, înainte de deces. Cu toate acestea, pentru a determina efectele fizice ale virusului asupra creierului, ei au efectuat autopsii și au analizat probele țesuturilor. Primul pacient a prezentat accidente vasculare cerebrale în mai multe zone ale creierului, calcifiere perivasculară, megacariocite și microangiopatie trombotică. Al doilea pacient a prezentat encefalită.

Cu toate acestea, specialiștii nu au găsit ARN viral în țesuturi. Acest lucru sugerează că este posibil ca afecțiunile neurologice să nu fie asociate în mod direct cu virusul. Aceste complicații ale creierului pot fi, mai degrabă, consecințele inflamației sistemice a țesuturilor și a coagulării sângelui.

”Furtuna de citokine” poate fi responsabilă pentru inducerea inflamației craniene. Furtuna de citokine este un răspuns al sistemului imunitar suprasolicitat. Drept urmare, corpul poate suferi inflamare și leziuni ale organelor.

De asemenea, alte simptome neurologice cauzate de Covid-19 includ pierderea mirosului și a gustului, confuzie, accidente vasculare cerebrale, pierderea stării de conștiență, dureri de cap, probleme de concentrare și schimbări de comportament. În cazuri severe virusul poate pătrunde în creier, cauzând infarct.

Efectele fiziologice pot suprasolicita corpul, cauzând simptome ce au efecte negative asupra creierului. Acestea includ febra, nivelul scăzut de oxigen, cedarea organelor sau coagularea sângelui.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

10 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

10 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

11 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

11 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

12 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 ore ago

Citeste si: