marți, decembrie 7, 2021

Un nou studiu realizat pe culturi celulare a scos la iveală că ivermectina, un medicament antiparazitar elimină SARS-CoV-2  în 48 de ore.

Studiul este unul colaborativ, implicând cercetători de la mai multe instituții din Australia – Monash Biomedicine Discovery Institute și Peter Doherty Institute of Infection and Immunity (Doherty Institute) din Melbourne, potrivit medicalnewstoday.com. 

Te-ar mai interesa: Valul 5 Omicron, în ianuarie? Octavian Jurma, semn...

Dr. Kylie Wagstaff de la Monash Biomedicine Discovery Institute, care a condus studiul, afirmă că ivermectina a ucis SARS-CoV-2 în culturi celulare în 48 de ore.

“Am descoperit că și o singură doză a eliminat practic ARN-ul viral în 48 de ore și chiar și după 24 de ore s-a înregistrat o reducere semnificativă [a încărcăturii virale]”, a declarat dr. Wagstaff, citat de medicalnewstoday.com. 

Ivermectina este un antiparazitic aprobat în multe state ale lumii, însă unele studii in vitro au indicat că medicamentul este eficient și pentru mai multe tipuri de virusuri, inclusiv HIV, Dengue, virusul gripal și Zika.

Te-ar mai interesa: Emilian Popovici, primele studii despre Omicron. „...

Un medicament antiparazitar elimină SARS-CoV-2 în 48 de ore

Totuși, dr. Wagstaff a avertizat că testele realizate în cadrul studiului au fost in vitro și că este nevoie de studii suplimentare realizate cu pacienți.

“Ivermectina este folosită la scară largă și este considerat un medicament sigur. Trebuie să ne dăm seama dacă o doză administrată la oameni este eficientă – acesta este următorul pas”, a explicat dr. Wagstaff .

Deocamdată, nu este clar mecanismul în care acționează ivermectina împotriva virusului, dar una dintre ipotezele cercetătorilor australieni este aceea că medicamentul crește capacitatea celulei gazdă din organism de a elimina virusul.

Te-ar mai interesa: Ambasador LGTB în Parlamentul European, ședință fo...

Dr. Wagstaff a făcut parte din echipa de cercetători care în 2012 a identificat capacitatea antivirală a ivermectinei.

Un studiu publicat anul trecut, realizat tot de cercetători australieni, arată că administrarea a două doze de ivermectină la nivelul întregii populații este mai eficientă în tratarea focarelor de scabie decât tratamentul în masă cu permetrină sau tratmentul convențional care constă în administrarea cremei cu permetrină persoanelor afectate și contactelor directe ale acestora.

Te-ar mai interesa: Virulența noii variante Omicron, în comparație cu ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri