Categories: Ştiri sănătate

Noi măsuri de ultimă oră luate de autorități în lupta cu pandemia în această dimineață

Noi măsuri de urgență: Începând de luni, 2 noiembrie, studenții la medicină din anii II și III din cadrul Institutului Medico-Militar vor începe activitatea de voluntariat în cadrul call-center-urilor de la Direcției de Sănătate Publică din București și Mureş. Studenții din anul IV, V şi VI vor fi detașați la Spitalele Militare din țară, pe secțiile de terapie intensivă sau în secțiile de tratare sau suport COVID-19.

În Arad, unul din orașele aflate în scenariul roșu, unde predare are loc exclusiv online, mai multe cadre medicale școlare au fost detașate la DSP pentru a contribui la realizarea anchetelor epidemiologice. Lipa personalului a dus la întârzieri, însă autorităție speră ca în cursul zilei de mâine să ajungă cu anchetele epidemologice la zi, cu ajutorul mobilizării de personal, a declarat Horia Timiș, șeful DSP Arad.

Evoluția pandemiei de COVID-19 impune noi măsuri de urgență

Horia Timiş: „Am primit 11 medici de la primărie, medici școlari și stomatologi, și încă 14 asistenți medicali. La ora actuală toți sunt implicați în anchete epidemiologice la nivelul Direcției de Sănătate ca să putem recupera în acest weekend cantitatea mare de anchete care ne-a copleșit în prima parte a săptămânii. În acest moment avem un ‘delay’ de 100 de anchete, 150 pe care o să le completăm și estimăm ca luni să ajungem la zi.”

  • În Arad, cadre medicale școlare au fost detașate la DSP pentru a ajuta la realizarea anchetelor epidemiologice.

  • Studenţii de la Institutul Medico-Militar vor face voluntariat la DSP sau vor lucra în spitalele militare din țară

Deși începând de astăzi, Spitalele Militare din Iași și din Sibiu, au suplimentat numărul de locuri pentru bolnavii de covid-19, numărul locurilor în spitale în general, va continua să crească în perioada următoare.

În momentul de față, se caută soluții pentru a reduce aglomerația de la unitățile de primiri urgențe, unde cadrele medicale sunt depășite de numărul mare de pacienți.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că de săptămâna viitoare vor fi disponibile 43.000 de teste rapide care vor fi folosite la urgențe, urmând ca apoi bolnavi să fie direcționați spre secții.

Ministrul spune că diferența între numărul de cazuri diagnosticate în diferite zone ale țării nu ține de gradul de testare.

Nelu Tătaru: „Indiferent câte teste vom face, vom vedea că prezența în unitățile de primiri urgențe, prezența în terapie intensivă, prezența în secțiile de boli infecțioase vor fi același ca și numărul. Aceste cazuri se prezintă la unitățile de primiri urgențe testate sau netestate. Unităţile de primire sunt cele care trebuie să gestioneze rapid aceste incertitudini printre cei aflaţi suspecţi.”

 

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

31 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică