sâmbătă, decembrie 5, 2020
Tănasă Sabina

Ludovic Orban și noi măsuri COVID-19

În cadrul vizitei de la Paris de marți seara, premierul Ludovic Orban a făcut o serie de precizări privind noi măsuri pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

”Este o preocupare constantă a mea, ca premier, tratarea serioasă a fiecărui element din lupta contra pandemiei. Chiar și astăzi am vorbit cu domnul ministru Tătaru, de două ori. De asemenea, am comunicat și cu alți reprezentanți ai autorităților din România pe temele luptei anti-COVID și, evident, cu Președintele suntem într-un dialog permanent” a menționat Premierul.

Acesta a fost întrebat și de declarațiile făcute de vicepremierul Raluca Țurcan cu privire la închiderea activităților mall-urilor. Aceasta a menționat că nu își dorește blocarea economiei, însă trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a bloca răspândirea virusului. Vicepremierul a menționat și o serie de măsuri suplimentare pe care mall-urile ar fi obligate să le ia, cum ar mai multe dispensare cu dezinfectant și monitorizarea purtării adecvate a măștii.

“Nu cunosc aceste declaraţii, noi luăm decizii, când avem de anunţat decizii le anunţăm public. Poate s-a referit la cinematografele din malluri sau restaurantele din malluri care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia, hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune. Practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a spus Ludovic Orban, la ambasada României de la Paris.

 

Parteneri