Categories: Ştiri sănătate

Scott Atlas, consilierul lui Trump pentru coronavirus, a cerut oamenilor să „se ridice” împotriva noilor restricții

  • Duminică, consilierul de la Casa Albă COVID-19, Scott Atlas, a reacționat la noile măsuri COVID-19 ale guvernatorului Michigan Gretchen Whitmer, tweetând: „Singurul mod în care se oprește este dacă oamenii se ridică”.
  • Atlas a fost repede condamnat pentru remarcile de pe Twitter, mai ales în lumina faptului că FBI a dezamăgit recent în complotul unui grup de extremă dreaptă de a-l răpi pe Whitmer și de a răsturna guvernul de stat.
  • La trei ore după tweet-ul inițial, Atlas și-a clarificat comentariile, spunând că nu solicită violență.

Consilierul pentru coronavirus de la Casa Albă, dr. Scott Atlas, a fost puternic criticat duminică când a postat pe Twitter că oamenii din Michigan ar trebui să se „ridice” împotriva noilor restricții COVID-19 ale guvernatorului Gretchen Whitmer.

Whitmer a anunțat duminică că statul Michigan va institui noi măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului în stat, inclusiv stoparea temporară a cursurilor de colegiu și liceu, mesele nu vor mai putea fi luate în interiorul restaurantelor și întâlnirile la domiciliu de peste 10 persoane din mai mult de două gospodării sunt interzise.

Noile restricții încep miercuri și vor dura trei săptămâni.

SUA se află în prezent în mijlocul unui al treilea val de coronavirus și a depășit 11 milioane de cazuri duminică.

Până sâmbătă, Michigan a înregistrat peste 275.000 de cazuri și 8.376 de decese, potrivit celor mai recente date disponibile de la stat. Într-o conferință de presă de duminică, Whitmer a descris situația actuală drept „gravă” și „cel mai grav moment al acestei pandemii până în prezent”.

„Suntem în prăpastie și trebuie să luăm măsuri”, a spus ea.

În urma anunțului lui Whitmer, Atlas a postat pe Twitter pentru a-și exprima opoziția față de planul ei, scriind că „singurul mod în care se oprește este dacă oamenii se ridică. Obțineți ceea ce acceptați. #FreedomMatters (#Liberateacontează) #StepUp (#Ridicati-vă)”.

Atlas a fost un membru controversat al grupului de lucru pentru coronavirus al lui Trump de când s-a alăturat echipei în august.

Includerea lui Atlas în grupul de lucru a fost criticată deoarece nu este un expert în boli infecțioase și a predicat opinii controversate asupra virusului. Acestea includ neîncrederea sa în eficacitatea măștilor de față și apariția sa aparentă pentru o politică a coronavirusului cu „imunitatea turmei”, care ar putea duce la moartea a peste un milion de americani, potrivit unei estimări a MedPage Today. Atlas a negat că susține această politică, dar The Washington Post a raportat că a făcut acest lucru cu ușile închise.

Luni dimineață, 246.217 americani au murit din cauza coronavirusului, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Oamenii de pe Twitter au condamnat rapid comentariile lui Atlas, unii subliniind cât de nepotrivite erau în lumina faptului că Whitmer a fost recent ținta unui complot de răpire înfrânt de către un grup de extremă dreapta.

La trei ore după tweet-ul inițial, Atlas și-a clarificat comentariile, spunând că nu instigă la violență.

„Hei. NICIODATĂ nu am vorbit despre violență. Oamenii votează, oamenii protestează pașnic. NICIODATĂ nu aș susține sau incita violența. NICIODATĂ !!” a scris Atlas pe Twitter.

 

 

 

 

Recent Posts

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

38 de minute ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

o oră ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

2 ore ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

2 ore ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

12 ore ago

Citeste si: