joi, iunie 1, 2023

Moderna a anunțat recent că noul vaccin dezvoltat are o eficiență de aproape 95% și protejează persoanele de manifestări severe provocate de virus.

Conform News.ro, compania americană de biotehnologie Moderna a anunțat luni informațiile despre noul vaccin anti-Covid-19. Acesta are o eficiență de 94.5%, iar compania susține că acest vaccin protejează persoanele și de formele grave ale bolii. Cu toate acestea, vaccinul, care se află încă în procesul testelor clinice, pare să aibă efecte secundare moderate.

Pe baza studiilor clinice, riscul îmbolnăvirii a fost redus cu 94.5%. În timp ce majoritatea persoanelor cărora li s-a oferit un placebo s-au îmbolnăvit, persoanele care au primit formula propriu-zisă a vaccinului au fost protejați în proporție de 94.5%. Doar 5 voluntari din grupul vaccinat cu noua formulă s-au îmbolnăvit, spre deosebire de grupul care a primit doza de placebo, unde s-au infectat 90 de participanți.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

Cu toate acestea, aproximativ 9-10% dintre participanții vaccinați au manifestat efecte secundare ușoare.  Acestea includ febra musculară, oboseala sau roșeața în jurul zonei vaccinate.

În iulie a început etapa 3 a studiului clinic, unde vor participa 30.000 de voluntari. Cu toate acestea, vaccinul nu a fost încă analizat și testat de alți cercetători.

Cu toate acestea, veștile sunt promițătoare. Odată cu aprobarea vaccinului de la Pfizer, specialiștii speră ca parcursul pandemiei să fie inflențat în mod radical. Un nou vaccin susține această idee, oamenii având mai multe șanse să se întoarcă la normalitate curând.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

”Acest lucru ar trebui să ne ofere speranța că un vaccin va pune punct pandemiei și ne va asigura întoarcerea la normalitate. Mondena nu va fi singura companie care să rezolve această problemă. Va fi nevoie de o mulțime de vaccinuri”, a relatat Stephen Hoge, președintele companiei Moderna, potrivit FoxNews.com.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private