Nu este sarbatoare fara aroma vanilata care invaluie casa. Cozonacul este o prajitura traditionala romaneasca si bulgareasca, se pregatesc in general de Craciun si de Paste.
Ei pot fi rotunzi, drepti, impletiti. Va prezentam o reteta simpla la care un o sa munciti prea mult la framantat si este si foarte gustos.
Ingrediente:
1 kg faina
50 g drojdie
200 g zahar
5 galbenusuri
500 ml lapte
200 g unt
coaja de la o lamaie
coaja de la o portocala
1 esenta de vanilie
Ingrediente umplutura:
4 albusuri
4 linguri de zahar
3 linguri cacao
1 esenta de rom
250 g miez de nuca
100 g stafide
250 g rahat
Cum prepari
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se amesteca cu o lingura de zahar si putina faina. Se lasa maiaua la crescut.
Intr-un lighean mare se pun faina, se adauga galbenusurile batute cu zaharul, maiaua, jumatate din cantitatea de lapte, coaja de lamaie si portocala, esenta si se incepe framantatul. Din cand in cand se adauga lapte. Laptele trebuie sa fie caldut, nu fierbinte.
Continuarea pe Lyla.ro
STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…
Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…
O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…
Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…
O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…
De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…