luni, octombrie 19, 2020

Nu este sarbatoare fara aroma vanilata care  invaluie casa. Cozonacul este o prajitura traditionala romaneasca si bulgareasca, se  pregatesc in general de Craciun si de Paste.

Ei pot fi rotunzi, drepti, impletiti.  Va prezentam o reteta simpla  la care un o sa  munciti prea mult la framantat si este si foarte gustos.

Ingrediente:

1 kg faina

50 g drojdie

200 g zahar

5 galbenusuri

500 ml lapte

200 g unt

Citește și:

coaja de la o lamaie

coaja de la o portocala

1 esenta de vanilie

 

Ingrediente umplutura:

4 albusuri

4 linguri de zahar

3 linguri cacao

1 esenta de rom

250 g miez de nuca

100 g stafide

250 g rahat

Cum prepari

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se  amesteca cu o lingura de zahar si putina faina. Se lasa maiaua la crescut.

Intr-un lighean  mare se pun faina, se adauga galbenusurile batute cu zaharul, maiaua, jumatate din cantitatea de lapte, coaja de lamaie si portocala, esenta si se incepe framantatul. Din cand in cand se adauga lapte.  Laptele trebuie sa fie caldut, nu fierbinte.

Citește și:

 

Continuarea pe Lyla.ro

Parteneri