Categories: Ştiri sănătate

Cristian Oancea, despre decizia CCR: „Măsură vine prea repede, trebuia să mai rămână”. Recomandările medicului privind purtarea măștii

Cristian Oancea, despre decizia CCR: „Măsură vine prea repede, trebuia să mai rămână”. Recomandările medicului privind purtarea măștii.

Curtea Constituţională a constatat că OUG 192/2020 care reglementează, printre altele, obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise este neconstituţională din motive care ţin de procedura legislativă.

Cristian Oancea, despre decizia CCR: „Măsură vine prea repede, trebuia să mai rămână”.

Mai mulți specialiști au avut reacții după decizia CCR. Prof. dr. Cristian Oancea, medic primar pneumoftiziolog, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, spune că decizia CCR privind neconstituţionalitatea OUG privind masca de protecţie în spaţiile publice, este o „măsură vine prea repede, trebuia să mai rămână”.

„Acest val, deşi este pe pantă descendentă, încă nu a trecut. Există riscul, dacă nu ne protejăm noi înşine, în primul rând, ca în loc de o săptămână două, să dureze mai mult. Noi recomandăm purtarea măştii în spaţii închise, în zonele aglomerate”,

(…) Cumva, trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, să coabităm cu el. Avem acum şi medicină curativă şi medicină preventivă avem şi vaccinurile şi aceşti anticorpi care reuşesc să prevină formele severe.

Trebuie să repornim şi economia şi turismul şi şcolile. Nu putem să stăm închişi în casă până dispare virusul, pentru că virusul nu o să dispară, o să mai auzim de el mulţi ani de acum încolo, dar aceste valuri pandemice, sperăm că acesta să fie ultimul val”, a declarat Cristian oancea, potrivit news.ro.

Recomandările medicului privind purtarea măștii

Dr. Oancea a atras atenţia că tulpini ale virusului „o să mai fie, şi mutaţii, dar conform duratei de viaţă a virsului, noi credem că în aceşti doi ani a dovedit suficient, la fel cu virusul gripal”.

Tocmai de aceea, trebuie „să purtăm masca şi să ne protejăm, pentru că ne protejăm viaţa noastră, şi sperăm să avem o vară liniştită şi toamnă la fel”, subliniază medicul.

Despre situaţia din spitale, Cristian Oancea a arătat că, în ATI, în acest moment, mai au locuri, ceea ce nu s-a întâmplat în valurile anterioare, 3 şi 4.

Peste 95% din persoanele care se internează în spitale cu forme moderate sau spre severe sunt aproape toţi nevaccinaţi, ceea ce arată că vaccinul previne formele severe de boală. Cristian Oancea a mai spus că faptul că pacienţii pot fi externaţi după aproximativ şase zile şi numărul de decese scăzut îi face să privească cu speranţă că se va încheia această pandemie.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

9 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

9 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

10 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

10 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

11 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

11 ore ago

Citeste si: