Cum alegi fructele și legumele de sezon? Nutriționist: Așa sunt mai dense din punct de vedere nutrițional

În sezonul rece, organismul nostru este mult mai vulnerabil în fața agenților patogeni. De aceea, alimentația joacă un rol important, mai ales în această perioadă. Iată cum alegi fructele și legumele pentru a avea un organism puternic!

În mod ideal, alimentația trebuie să asigure toți nutrienții esențiali pentru organism. Alimentele se sezon, cu atât mai mult, contribuie la rezistența corpului.

Fructele și legumele sunt mult mai dense, din punct de vedere nutrițional, cât mai aproape de culerege. Consumate în această perioadă vom obține un nivel ridicat de enzime și nutrienți.

Cum alegi fructele și legumele toamna?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare cum alegi fructele și legumele de sezon pentru a beneficia de cele mai bine valori nutriționale.

„Alimentația de sezon rămâne în topul preferințelor mele și e foarte logic de ce: factorul enzimatic crescut este punctul forte al orcărui aliment, și, cu cât îl consumăm mai aproape de momentul culegerii, ne oferă cu atât mai multe enzime (adică viață) și nutrienți.

Totuși, în ziua de azi găsim oricând orice și e de preferat să devenim puțin curioși și atenți atunci când alegem alimentele.

Toamna, cand merg la piață, fac mai întâi o selecție vizuală a standurilor și ma îndrept mereu înspre cele care oferă DOAR alimente de sezon, evit standurile unde găsești mereu și dovleac și struguri (acum toamna), dar și pepene și banane și avocado etc.

Deci ce cumpăr acum toamna?

Struguri, prune, piersici mici de toamnă, nuci verzi, dovlecei ornamentali si dovleacul auriu de copt, eventual niste pătrunjel, cimbru, mărar și alte verdețuri care încă se mai pot găsi prin grădina lor, ceapă, rosii mai ponosite ce au rezistat încă.

Pe lângă beneficiile pe care le obținem dacă consumăm fructe și legume în funcție de sezon, ne putem bucura și de un gust mai bun. În plus, alimentele produse în sezon sunt mult mai prietenoase cu mediul și sunt și mai ieftine, sunt mai dense din punct de vedere nutrițional pentru că au fost coapte natural”, recomandă Patricia Rusu.

Recent Posts

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

4 minute ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

34 de minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

o oră ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

2 ore ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

2 ore ago

Citeste si: