marți, august 16, 2022

În sezonul rece, corpul nostru este mult mai vulnerabil în fața agenților patogeni. Astfel, pentru a evita răceala, gripa sau viroza, este esențial să stimulezi bariera naturală de protecție a organismului: sistemul imunitar. Acesta poate fi ajutat atât prin alimentație, cât și prin administrarea unor suplimente.

Toți nutrienții, în mod ideal, ar trebui să fie asigurați de alimentație, susțin specialiștii. Totuși, dacă vitaminele și mineralele esențiale nu pot fi obținute prin consumul alimentelor, este recomandat să suplimentați aportul cu diverse produse farmaceutice.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Anumite vitamine sunt cruciale pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului imunitar. Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie care sunt vitaminele ce nu trebuie să îți lipsească în sezonul rece.

Vitamine pentru sezonul rece

„Sunt două tipuri de vitamine, unele care se dizvolă în grăsime (liposolubile): A, D și E. Sunt cele cu care corpul poate face depozite. Deci organismul are grijă de partea aceasta, deci nu trebuie să luăm suplimente prea multe pentru că există riscul de acumulare prea mare şi atunci mai rău stricăm decât beneficiem de prezenţa lor. Ele sunt antioxidante.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

Celelalte vitamine sunt hidrosolubile, se dizolvă în apă: grupul de vitamine B și vitamina C. B-urile se găsesc în toate alimentele, B-12 se găsesc doar în produsele de origine animală.

Nu avem voie să fim vegetarieni, mai ales când e vorba de copii. În schimb, vitamina C se elimină rapid, în fructe și legume, la 48 de h după cules scade la jumătate. Așa că nu ar fi rău în această perioadă să luăm un strop de supliment pentru imunitate, asta înseamnă cam 1 gram pe zi măcar o lună”, dezvăluie Mihaela Bilic, nutriționist, la stirileprotv.ro.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

De asemenea, nu uitați de faimoasele ceaiuri. Acestea sunt concentrate în vitamine și nutrienți esențiali pentru o imunitate de fier. Cele mai bune ceaiuri pentru întărirea imunității, în mod natural, sunt:

  • ceaiul verde
  • ceaiul de echinaceea
  • ceaiul de ghimbir
  • ceaiul de goji
  • ceaiul de soc
  • ceaiul de măceșe

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private