Categories: Ştiri sănătate

Cum arată singurul copil născut la Cernobîl. Oamenii cred că e MUTANT, că are două capete

Cum arată singurul copil născut la Cernobîl. Singura fată născută în zona de excludere de la Cernobîl după dezastrul nuclear are acum peste 20 de ani.

Mariyka Sovenko, al cărei nume de familie nu a fost dezvăluit, s-a născut și a crescut în zona de excludere extrem de poluată a Ucrainei, potrivit Daily Mail, care susținea că este singura fată cunoscută născută acolo.

S-a născut la aproximativ un deceniu după catastrofa din 1986, care a trezit interesul după populara emisiune de la HBO, „Chernobyl”.

Părinții săi, Mihail și Lydia, au refuzat să părăsească zona pentru că Uniunea Sovietică nu le-a oferit cazare.

Lydia nu și-a dat seama că este însărcinată decât după ce a născut. Soțul ei, Mihail, a asistat la naștere, tăind cordonul ombilical fetei înainte de a spăla nou-născutul.

După ce știrile au apărut la sfârșitul anilor 1990, Lydia și Mihail au fost tratați „ca niște criminali” pentru că au făcut una ca asta, potrivit Mail.

Cu toate acestea, ei au continuat să o crească pe Mariyka în zonă, ignorând avertismentele guvernului ucrainean potrivit cărora ar pune copilul în pericol de expunere la radiații.

Lydia a mai spus că zvonurile au început să se răspândească când fata a împlinit 5 ani.

„Oamenii cred că e mutant sau că are două capete”

„Dacă oamenii cred că e mutant sau că are două capete, greşesc foarte mult. Este un copil absolut minunat şi sănătos din ceea ce putem observa noi”, a declarat mama tinerei, într-un interviu.

„Chiar nu îi pasă că este unică fiind născută în Cernobîl. De fapt, ştiind că e singurul copil născut aici după explozie, şi crescând în Cernobîl, sunt lucruri mai degrabă dureroase pentru ea. Le vede drept un stigmat”, povesteşte un apropiat al faimiliei, despre Mariyka.

„Oamenii de aici cred că Mariyka este un simbol al renaşterii Cernobîlului, un semn de la Dumnezeu pe care îl interpretează drept o binecuvântare că trăiesc aici şi că viaţa revine în aceste locuri”, a mai spus Lydia, mama tinerei.

Într-un interviu din anul 2006, Mariyka a declarat că se simțea singură, fără tovarăși de joacă, într-o zonă în care vizitatorii erau interziși.

„Mi-aș dori să mai fie doar un singur copil aici. I-aș arăta casa mea și satul – ne-am putea distra cu adevărat împreună”, a spus fata la acea vreme, potrivit The Epoch Times.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

19 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

48 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică